Datum objave: 25. Travanj 2013

Šibenčani "osvojili" najsjeverniju točku Europe

Diana Ferić
Diana Ferić

Najsjeverniju točku Europe, Norkapp, osvojila su danas četvorica šibenskih "svjetskih putnika"- Nikola Baraka ,  Ante Maras, Krešimir Ivić i Marko Plenča, odakle su nam poslali i fotografiju. 

"Nakon što smo jučer stigli u gradić  Honningsvag na otoku Mahkaravju (Norveška) odlučili smo se odmoriti i ostaviti zadnjih 3o km za danas. Tako da smo danas poslije doručka uputili se prema najsjevernijoj točki Europe, Nordkappu.  Imali smo sreće da nam je vrijeme bilo naklonjeno usprkos najavama vremenskih prognoza koje su najavljivale oblačno vrijeme. Došli smo u idealno vrijeme jer je upravo danas otvorena cesta za Nordkapp dok se do jučer išlo u konvojima  i ralicama prema rtu. Bilo je nekih malih odrona po cesti ali su službe brzo riješile problem", stoji u njihvom izvješću. 

Očekuje ih povratak u  Šibenik. Kreću drukčijom  rutom od one  kojom su došli na Nordkapp. U Šibenik se vraćaju  preko Finske, Estonije, Litve, Latvije, Poljske, Slovačke i Mađarske. Prva sljedeća destinacija je selo Djeda Mraza koje  je udaljeno  5 sati vožnje od Nordkappa ,a imaju i psoebnui zadaću - Djedu Mrazu uručiti pismo koje su mu poslali polaznici dječjeg vrtića "Žižula" sa slikom Grada Šibenika. 

Iz kategorije: Vijesti