Datum objave: 25. Travanj 2013

Prvi Nacionalni dalmatinski forum održat će se u subotu u Splitu

Diana Ferić
Diana Ferić

Prvi dalmatinski nacionalni forum održat će u subotu, 27. travnja u Splitu Udruga nacionalni forum na čelu s prof.dr. sc Nikolom Gabrićem. Na skupu će o prirodnim i društvenim vrijednostima Dalmacije govoriti uvaženi znanstvenici kao što su Ivo Šimonović, Jakša Miličić i Joško Božanić. Cilj organizatrora je okupiti relevantne stručnjake  s različitih područja dejlovanja koji mogu svojim znanjejm i vještinama pridoniejti razvoju i prosperitetu Dalmatinske regije.

„U želji da o aktualnim problemima hrvatskog društva promišljamo u svim krajevima Hrvatske odlučili smo svoje djelovanje i rad proširiti na regionalnu i lokalnu razinu.Stoga, pripremamo prvi regionalni Nacionalni forum „Dalmacija 2013“, a koji će se baviti konkretnim problemima lokalne zajednice i regije te njihovih građana. Krajnji cilj je konstruktivnom raspravom i konkretnim rješenjima potaknuti investicijski ciklus i time razvoj, kažu organizatori.

Napominju, međutim, da se umjesto o prirodnim ljepotama koje Dalmacija pruža, o Dalmaciji se sve više govori kontekstu „zanemarene ljepotice“.

„Sve više mladih ljudi napušta svoj kraj, regija gubi svoj prepoznatljiv identitet i tradiciju, život u dalmatinskom zaleđu je sve teži. U ovom trenutku Dalmacija se nalazi na svojevrsnoj prekretnici, stoga želja nam je ujediniti snage – znanje, volju i kapital te pokazati kako je moguće stvoriti uvjete za razvoj i prosperitet Dalmatinske regije jedne od najperspektivnijih regija – Dalmacije“, stoji i njihovom pozivu na ovo događanje koje će biti održano u Velikoj dvorani nadbiskupskog sjemeništa u Splitu, a počet će u 10 sati. kažu organizatori.

foto: dnevno.hr

Iz kategorije: Vijesti