Datum objave: 25. Travanj 2013

Udruga "Izvori ljubavi" u pet godina pomogla 72 djece s disleksijom

Diana Ferić
Diana Ferić

Petu godišnjicu uspješnog rada proslavila je prigodnim domjenkom i podjelom zahvalnica udruga "Izvor ljubavi" koja povezuje djecu s teškoćama i pisanju i čitanju i njihove roditelje u Šibensko - kninskoj županiji. Osim članova te udruge i njezinih volontera nazočni su bili i predstavnici Šibensko - kninske županije i Grada Šibenika te sponzori i donatori koji su pomogli rad te udruge.

Majda Ivanda, predsjednica te udruge istaknula je da je raduje što jača svijest o potrebi pomoći djeci s teškoćama u učenju kako bi im se omogućilo da lakše svladaju školskog gradivo i u životu postignu ciljeve koje žele bez obzira na teškoće koje imaju, a da je to moguće primjer su mnogi umjetnici, znanstvenici, književnici koji su unatoč disleksiji postali uspješni.

"Jedan od naših ciljeva je organiziranje stručnih susreta, seminara predavanja i radionica u kojima pomažemo djeci i roditeljima da prebrode svoje teškoće.
U tome sudjeluju eminentni stručnjaci profesori logopedi iz Zagreba i Splita kako bismo educirali prosvjetne djelatnike ali i cijelu lokalnu zajednicu", istaknula je Majda Ivanda. Posebna vrijednost te udruge je njezinih 12 volontera. To su šibenski nastavnici i profesori koji u svoje slobodno vrijeme, besplatno, u Udruzi pomažu djeci u savladavanju školskog gradiva

Od osnutka udruge "Izvor ljubavi" kroz njihove radionice prošlo je 72 djece, a trenutno se u njima radi s tridesetsedmero djece. " To nisu zločesta, glupa, ili lijena djeca već samo djeca koja uče na drukčiji način,a zadaća naše udruge je da svijest o tome proširimo u cijeloj lokalnoj zajednici. Uvjereni smo da svako dijete, uz pomoć cjelokupnog društva može ostvariti svoje snove bez obzira na razvojne teškoće.Želimo olakšati za njih tako složen ,svijet brojki i slova, te im pokazati drukčije, primjerenije načine učenja. U tome želimo slijediti sva nova postignuća i primjenjivati drugačije načine i nove metode učenja poput učenja igrom i pokretom", zaključila je Majda Ivanda pozvavši sve koji to mogu da pruže potporu Udruzi kako bi pomoć djeci bila što djelotvornija.

Iz kategorije: Vijesti