Datum objave: 24. Travanj 2013

Dr. Željko Burić predočio javnosti svoj gradonačelnički program

Diana Ferić
Diana Ferić

„Programske smjernice“ koalicije HDZ-HSP A. S.-HČSP-HSS su borba za svako novo radno mjesto, Šibenik grad za ugodan i siguran život, prosperitetna mladost – mirna i bezbrižna starost, oživljavanje starog Šibenika i gradska uprava za europski Šibenik.                                                             

                                                                                                                                                                                                                                                „Programske smjernice 2013. – 2017.“ koalicije HDZ-HSP A. Starčević-HČSP-HSS okosnica su izbornog programa kandidata te koalicije za dužnosti gradonačelnika i zamjenika gradonačelnika dr. Željka Burića i Danijela Milete te okvir njihovog rada u slučaju im birači ukažu povjerenje i dođu na vlast u Gradu Šibeniku.

„Programske smjernice“ razvrstane su u pet točaka: borba za svako novo radno mjesto u Šibeniku, Šibenik grad za ugodan i siguran život, prosperitetna mladost – mirna i bezbrižna starost, vratimo život u staru gradsku jezgru Šibenika i moderna gradska uprava za europsko lice Šibenika.  
Najzanimljiviji dio „Programskih smjernica“ su najava otvaranja novih radnih mjesta potporom TLM-u i ostalim šibenskim tvrtkama, ubrzani sustav izdavanja dokumentacije poduzetnicima kako bi što lakše i jednostavnije ostvarili svoje poslovne zamisli i investicije, reorganizacija gradskog prijevoza, izgradnja eskalatora Dolac – tvrđava sv. Mihovila, izgradnja prvog uređenog pristaništa za plovila Šibenčana u uvali Vrnaži, uređenje i proširenje gradske plaže na potezu Brodarica – Podsolarsko, uređenje Poljane kao reprezentativnog gradskog trga, povećanje naknada za svako novorođeno dijete i izgradnja vrtića u Crnici te na Meterizama i Brodarici, stvaranje realnih uvjeta za stvaranje Sveučilišta u Šibeniku, uređenje i izgradnja dječjih igrališta u svim gradskom četvrtima, izgradnja prstena gradskih garaža, uvođenje E-uprave koja će bez odgode odgovarati na potrebe građana i zahtjeve stranaka te uvođenje europskih standarda u osmišljavanje i razvoj gradskih projekata u suradnji s građanima.
„Ovo nisu obećanja, kazao je dr. Željko Burić, nego popis svega onoga što je realno i ostvarivo. Svjestan sam i problema s kojima ćemo se suočavati no ja dolazim iz jednog složenog sustava na čije sam čelo došao kada je bio u lošem stanju i funkcionirao da tako kažem na razini ubožnice, a iz njega odlazim kao ustanove koja spada u red najboljih županijskih općih bolnica u Hrvatskoj. Nije dakle priča u programima, nije priča u obećanjima nego je priča, a ja se nadam da će to građani shvatiti, u sposobnosti ispunjavanja obećana i dignitetu onih koji predstavljaju program.“
„Spreman sam, dodao je dr. Željko Burić, u ostvarivanjima zadaća koje smo postavili pred sebe, a koje imaju za cilj prosperitet Šibenika i bolji život njegovih žitelja koristiti moćima, savjetima sposobnostima svih onih koji mogu nešto ponuditi pa i, između brojnih drugih, i bivšeg gradonačelnika Šibenika Ante Šupuka, čovjeka koji je pokazao da ima viziju, da zna što treba raditi da bi Šibenik napredovao i čovjeka čiji su projekti ostvareni iako je i on doživljavao da se u njih sumnja i proglašava ih se utopijom ili propagandom. Sve ovisi o ljudima, njihovim sposobnostima i volji da nešto naprave pa u tom sislu predstavljamo naše Programske smjernice kao listu naših obveza, a ne obećanja.

Iz kategorije: Vijesti