Datum objave: 24. Travanj 2013

Građani pozvani da imenuju autobusna stajališta u Šibeniku

Diana Ferić
Diana Ferić

Gradska uprava Grada Šibenika pozvala je građane da se uključe u akciju imenovanja stajališta u javnom gradskom autobusnom prijevozu. "Usporedo sa sistematizacijom i imenovanjem stajališta, u samom središtu započet će proces postavljanja signalizacije na najfrekventnija stajališta. Javni gradski prijevoz dobit će novi, prepoznatljivi  vizualni identitet i signalizaciju koja će domaćim korisnicima i turistima jasno kazivati koji autobus gdje vozi, kuda prolazi i gdje se zaustavlja", objavljeno je na službenim stranicama Grada Šibenika. Bit će zanimljivi prijedlozi za imenovanje glavnog stajališta autobusa u javnog gradskog prijevozu na tržnici na kojem vlada opći nered i koje je potpuno neprimjereno, ali taj problem niti jedna gradska vlast do sada nije riješila.

"Kako i dolikuje urbanim sredinama, šibenski javni gradski prijevoz (JGP) ovih će dana dobiti novi izgled i signalizaciju. Upravo je završen popis i sistematizacija svih stajališta na širem području grada te je u tijeku imenovanje stajališta. S obzirom da se većina prometa odvija kroz relativno mali broj ulica, donošenje odluke o nazivu stajališta je otežano. Stoga pozivamo predstavnike gradskih četvrti i građane Šibenika i prigradskih naselja, da nam pomognu u imenovanju stajališta", stoji na  službenoj stranici Grada Šibenika. 

U prilogu se nalazi abecedni popis stajališta i mapa linija gradskog prijevoza s prijedlozima naziva. Molimo sve građane koji imaju ideju za naziv određenog stajališta da nam svoje prijedloge pošalju na adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., najkasnije do 08. svibnja 2013. U obzir dolaze nazivi kvartova, obližnjih ulica, orijentacijski objekti u blizini ili drugi toponimi koje najbolje poznaju sami stanovnici četvrti u kojem se stajalište nalazi, kažu nadalje. 

Popisom je utvrđeno da postoje mnoga mjesta koja nisu službeno određena kao stajališta, ali se vremenom ukazala potreba za zaustavljanje na tim mjestima. Nakon analize svih takvih stajališta s aspekta sigurnosti putnika i uklapanja u prometne propise, Gradska uprava donijet će odluku o njihovom uvrštavanju na službeni popis stajališta.

Javni gradski prijevoz jedna je od najvažnijih komunalnih aktivnosti koja izravno utječe na kvalitetu života lokalne zajednice. S obzirom na mediteransku strukturu Šibenika, uske ulice u središtu grada i nedostatak prostora za  parkirna mjesta, JGP igra važnu ulogu u organizaciji prometa u gradskom središtu, ističe se na službenom portalu Grada Šibenika, 

Iz kategorije: Vijesti