Datum objave: 23. Travanj 2013

FOTO: Počelo Deseto međunarodno savjetovanje o humanitarnom razminiranju

Diana Ferić
Diana Ferić

Međunarodno savjetovanje o humanitarnom razminiranju i izložbu opreme za razminiranje otvorio je predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović.                                                                                                                                                                     

Deseto međunarodno savjetovanje o humanitarnom razminiranju koje se danas održava u hotelskom naselju "Solaris" u Šibeniku otvorio je predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović. On je, pozdravljajući sudionike ovog važnog skupa na kojem se rješavaju globalni problemi razminiranja, pomoći žrtvama zaostalih mina i zaustavljanju proizvodnje mina u svijetu kazao da je razminiranje prioritetna zadaća Hrvatske ali i svih zemalja širom svijeta koje pate od tog problema.
"Svakoga dana širom svijeta stradavaju ljudi od zaostalih mina. To je veliki humanitarni, ekološki i gospodarski problem koji moramo zajednički rješavati. U Hrvatskoj je minski sumnjivo još preko 600 četvornih kilometara i zbog toga ne možemo ravnomjerno razvijati sva naša područja. Šibensko - kninska županija je učinila puno na rješavanju tog problema i kako vidim tu smo pri kraju posla. Na žalost nije tko u svim dijelovima Hrvatske." -  kazao je predsjednik Josipović i zahvalio se svima koji na bilo koji način sudjeluju u procesima razminiranja.
Sudionike Međunarodnog savjetovanja o razminiranju u ime Grada Šibenika pozdravio je gradonačelnik dr. Ante Županović, a u ime Šibensko - kninske županije Goran Pauk.

 

Iz kategorije: Vijesti