Datum objave: 23. Travanj 2013

Ne propustite bogati programi "Noći knjige" danas u Šibeniku

Diana Ferić
Diana Ferić

Manifestacija „Noć knjige“ koja se radi populariziranja čitanja i knjige održava danas u cijeloj Hrvatskoj u Šibeniku će biti obilježena i u Knjižari matica i u Gradskoj knjižnici.
U knjižari matica program počinje već jutros, druženje s polaznicima šibenskih dječjih vrtića kojima će glumac Mate Gulin čitati odlomke iz zanimljivih bajki i drugih priča. Večeras u 19 sati bit će održan susret s jednim od najvećih, ako ne i najvećim živućim šibenskim intelektualcem, prof. Ivom Livakoviće, koji je napisao stotinu knjiga, članaka i stručnih radova i unatoč tomu što ima 83. godine i dalje sudjeluje u kulturnom životu Šibenika.

U Gradskoj knjižnici „Juraj Šižgorić“ program će trajati od 18 sati do ponoći , a izgleda ovako:

U 18 sati Otvorenje izložbe Šegrt Hlapić, dječjih likovnih radova na temu Čudnovatih zgoda šegrta Hlapića Ivane Brlić Mažuranić nastalih u radionici Centra za vizualnu kulturu djece i mladih Gradske knjižnice “Juraj Šižgorić”
Od 18 do 19 sati Susret djece sa šibenskim piscima za djecu i mlade: Anom Bilić Udovičić, Mladenom Bjažićem, Jagodom Sablić i Aljošom Vukovićem
Od 19 do 20 sati Interpretacija priča Dva Ivana i Ledena kućica uz pomoć lutaka Katarine Simsig
Od 20 do 21 sata Večer sa šibenskim gimnazijalcima: performance Filósofos léei, na temu srednjovjekovne filozofije, pod mentorstvom dr. sc. Nives Triva, prof. filozofije, i predstavljanje Pegle, školskog lista Gimnazije Antuna Vrančića
Od 21 do 22 sata Druženje s književnikom Ivom Brešanom
Od 22 do 24 sata Koncert sastava The Pulse

U Knjižnici će biti izložene knjige, iz fonda Knjižnice, o siru i njegovim proizvodima a posjetitelji će imati priliku kušati pekarske proizvode sa sirom.
Knjižnica će građane darivati knjigama dobivenim donacijom.
U Noći knjige upis za tinejdžere koji se prvi put učlanjuju u Knjižnicu bit će besplatan.
23. travnja Knjižnica neće naplaćivati zakasninu korisnicima koji toga dana vrate građu koju duguju.
(Zdenka Bilušić, voditeljica Centra za vizualnu kulturu djece i mladih Knjižnice, U Narodnoj knjižnici i čitaonici Murter u 19 sati predstavit će svoju slikovnicu Priča o dva Jurja, koju je Knjižnica koncem prošle godine objavila u nakladi Faust.)
Organizatori događanja „Noći knjige“ su Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu, Knjižnice grada Zagreba, Zajednica nakladnika i knjižara Hrvatske gospodarske komore, Knjižni blok – Inicijativa za knjigu, Moderna vremena Info i Udruga za zaštitu prava nakladnika ZANA.
Noć knjige pratit će, u izravnom prijenosu, i Treći program Hrvatskog radija.

Iz kategorije: Vijesti