Datum objave: 23. Travanj 2013

Kulušić:Županović ponavlja frazu "Šibeniče ti si naš ponos" jer ništa nije napravio

Diana Ferić
Diana Ferić

Ante Kulušić, predsjednik ŽO HDZ –a Grada Šibenika obrušio se na jutrošnjoj konferenciji za novinare na kojoj je predstavljena koalicija desnih stranaka, na aktualnu vlast u Gradu Šibeniku tvrdeći da u svom mandatu nisu ništa napravili.              a

Nisu, kaže on, zaustavili gubitak radnih mjesta i provincijalizaciju Šibenika, a tvrdi i da su  blokirali dvije važne prometne investicije – gradnju čvora na Meterizama i Rokićima- za koje je bilo osigurano 40 milijuna kuna. Umjesto toga, istaknuo je Kulušić, grade potpuno neodgovarajući i opasan turborotor na Baldekinu. Optužio ih je i da za budućeg koncesionara grade ugostiteljski objekt na plaži Banj u koji ulažu iz proračuna, po njegovim riječima, 6 milijuna kuna, koje kroz naplatu koncesije neće nikada vratiti. Uz to je spomenuo i kako, unatoč tomu što u gradskoj upravi radi 13 pravnika, Grad Šibenika plaća usluge pravnog savjetnika kojemu je u četiri protekle godine isplaćeno, tvrdi Kulušić, milijun kuna.

„Aktualna gradska vlast nije napravila ništa što je obećala od revitalizacije stare gradske jezgre, zatvaranja dugova i hipoteke bivšeg TEF –a, privlačenja poduzetnika na Pode do gradnje prstena garaža u Šibeniku. Istodobno, dopustili su da se nastavi gubitak samostalnosti mnogi službi i Šibeniku,a sada ćemo, kako stvari stoje, po drugi put izgubiti ispostavu Hrvatskih cesta koja seli u Split.Imamo dva zamjenika gradonačelnika koji gradom upravljaju samo vikendom. Kada smo moja kolegica Branka Juričev Martinčev i ja na sjednicama Sabora predlagali amandmane koji su bili u interesu Šibenika nisu nas poduprli jer im je interes partije prije interesa Šibenčana“, zaključio je Kulušić osvrćući se na upravljanje Šibenikom iako to nije bila tema konferencije za novinare.

Za gradonačelnika dr. Antu Županovića kazao je kako je to što izjavljuje „Šibeniče ti si naš ponos“ fraza koja sam potvrđuje da nema drugo što reći jer da ništa nije napravio.

Iz kategorije: Vijesti