Datum objave: 22. Travanj 2013

Splićani raspjevali šibensku publiku na humanitarnom koncertu "Za dicu Dalmacije"

Diana Ferić
Diana Ferić

Vedrom i poletnom glazbom popularni splitski bend Madre Badessa, Tonča Huljića i Tedi Spalato večeras su raspjevali i u plesnom ritmu  „zanjihali“ publiku u šibenskom kazalištu, na humanitarnom koncertu koji je pod  nazivom "Za dicu Dalmacije" organizirao Lions klub Šibenik.                                                                                                                                                                                                                                                                                                           

Tako su se pridružili svedalmatinskoj humanitarnoj akciji prikupljanja novca za kupnju monitora za praćenje funkcije mozga novorođenčadi za Odjel neonatologije KBC Split. Šibenčani su burnim pljeskom popratili i nastup još jednog Splićanina koji rado boravi u Šibeniku – Sašu Jakelića, ali i ostalih  izvođače - Branimira  Bubice, vodičke klape Godimenti te  Dječjeg zbora  "Zdravo maleni" koji je isto tako vedrim notama i ugodnim glasićima, pod dirigentskom palicom Zrinke Mikuličin, otvorio tu humanitarnu večer.

Unatoč tome što je u Kazalištu ostalo dosta praznih mjesta, Slaven Jakelić, predsjednik šibenskog Lions kluba je ustvrdio kako je ta humanitarna akcija uspjela zahvaljujući ne samo građanima koji su kupili kartu nego i brojnim sponzorima. Status zlatnog donatora s najvećim doniranim iznosom novca ponijela je Općina Primošten dok je titula brončanog donatora pripala Gradu Šibeniku pa je njihvim prvim ljudima, Stipi petrini i dr. Anti Županoviću uručena zahvalnica. No jednaku su vrijedne i uplate ostalih sponzora i donatora među kojima su Jadranska i OTP banka, Šibensko - kninska županija, Općine Rogoznica, Murter – Kornati i Skradin, tvrtke Djelo i Fit Stančić ili pak Opća bolnica Šibenik, a HNK Šibenik im je besplatno ustupilo kazalište za održavanje tog humanitarnog koncerta. Svima koji su se uključili u tu akciju zahvalili su Branko Dragičević, guverner hrvatskog, 126 Distrikta Lionsa –a te predstavnica odjela za neonatologiji u Splitu. Bila je to u svakom slučaju još jedna potvrda suradnje Splita i Šibenika,a svi koji su nastupili pokazali su da imaju veliko srce.

Uređaj koji će biti nabavljen nužan je prijevremeno rođenoj i bolesnoj novorođenčadi, a ima ga trenutno samo Klinička bolnica u Dubravi. Vrijedna je 250 000 kuna.

Lions klub Šibenik djeluje već 12 godina,a do sada je organizirao niz humanitarnih akcija u kojima je prikupljeno oko milijun kuna, a nematerijalna vrijednost za one kojima se pomoglo puno je i veća.

Iz kategorije: Vijesti