Datum objave: 22. Travanj 2013

Promoviran portal SPOT za promidžbu svih usluga i događanja u Šibeniku

Diana Ferić
Diana Ferić

Novi informacijski portal Šibenik SPOT službeno je aktiviran na današnjoj prezentaciji u Gradskoj vijećnici. Informatička tvrtka IT Lab, u suradnji s Gradom Šibenikom i Turističkom zajednicom grada Šibenika, osmislila je i izradila informacijski portal na kojem poduzetnici i obrtnici na interaktivnoj karti grada mogu besplatno dodavati podatke o svojim objektima i događajima koje priređuju, prenosimo sa službene internetske stranice Grada Šibenika. 



Grad Šibenik je 2010. godine postavio deset pristupnih točaka gradskoj bežičnoj mreži, 2011. je dodao još deset, a upravo je u tijeku instalacija deset novih čime će biti pokriveno cijelo područje stare gradske jezgre grada Šibenika, a od danas je korisnicima na raspolaganju i online centar informacija.

"Projekt je započet s ciljem revitalizacije poslovanja u staroj gradskoj jezgri i širenja informacijske ponude grada te će biti na korist našim poduzetnicima i obrtnicima da što suvremenije predstave svoju ponudu, kao i njihovim potrošačima, našim gostima kojima ćemo olakšati pristup informacijama i pokazati da zadovoljavamo sve kriterije modernog načina življenja i pristupanja informacijama“, istaknuo je šibenski gradonačelnik dr. Ante Županović.



„Na novom portalu korisnici će vidjeti cijeli grad na jednoj mapi, kategoriziran i detaljno prikazan. Kada se korisnik spoji na gradsku bežičnu mrežu, koju god adresu upiše, vratit će ga na Šibenik SPOT“, kazao je vlasnik tvrtke IT Lab Goran Presečki.

Šibenik SPOT najpotpunija je i najšira aplikacija ovog tipa u Hrvatskoj, ali i šire. Građani će informacije o svojim objektima poput radnog vremena, vrste usluge, fotografija, događaja i kontakata plasirati brzo i jednostavno putem registracije, uz mogućnost objave i na engleskom jeziku, a zbog želje za što kvalitetnijom uslugom, svi podaci će se autorizirati.

Portal je napravljen za sve platforme, dovoljan je web preglednik. Povezan je s društvenim mrežama, a izrađena je i mobilna verzija.

 

FOTO: www.gradsibenik.hr

Iz kategorije: Vijesti