Datum objave: 20. Travanj 2013

Record Store Day u šibenskom Dallas Music Shop

Diana Ferić
Diana Ferić

Dan prodavaonica ploča, koji se obilježava u svijetu svake treće subote u travnju, okupio je danas u Šibenskom Dallas Music Shopu ljubitelje dobre glazbe koji podržavaju male nezavisne prodavaonice CD-a i vinilnih gramofonskih ploča.                                                                                                                                                  

Record Store Day, Dan malih nezavisnih prodavaonica nosača zvuka, CD-a i vinilnih gramofonskih ploča, u svijetu se obilježava od 2008. godine kada je legendarna grupa Metallica nastupila u jednoj maloj prodavaonici gramofonskih ploča u San Franciscu. Smisao Dan malih nezavisnih prodavaonica je zbližavanje i druženje ljubitelja glazbe koja više nego bilo koja druga umjetnost zbližava ljude. Male prodavaonice ploča trebale bi postati mjestima okupljanja glazbenih sladokusaca i razmjene mišljenja. Njihovi vlasnici, koji su u golemoj većini i sami glazbeni entuzijasti i zanesenjaci, trude toga dana osmisliti posebnu ponudu, popuste akcije i zajedničke užitak u glazbi i glazbenim događanjima.

Ambasador tog međunarodnog slavlja glazbe i prijateljstva među ljubiteljima glazbe ove je godine gitarist Jack White kojeg s razlogom i rock publika i glazbeni kritičari smatraju Jimi Hendrixom 21. stoljeća ali i jednim od najvažnijih pobornika nezavisne glazbene produkcije, malih izdavačkih kuća i malih prodavaonica ploča. On u svom studiju pruža priliku mladim, nadarenim glazbenicima da realiziraju svoje umjetničke zamisli, a sam i producira njihove pjesme pa je svakako jedna od najpozvanijih ličnosti da bude ambasador Record Store Day-a

Šibenski Dallas Music Shop u Kalelargi (Ulica Kralja Tomislava 4) danas je ljubiteljima glazbe i svojim kupcima ponudio zakusku, razna iznenađenja, popuste, akcijske prodaje kultnih albuma te specijalna RSD izdanja, a u samom dućanu svira izvrsni šibenski „Duo Antiqua“.  
 

Iz kategorije: Vijesti