Datum objave: 19. Travanj 2013

"Sajam mogućnosti" napunio Baldekin sportašima i šibenskim osnovcima

Diana Ferić
Diana Ferić

Tridesetak sportskih klubova iz Šibenika i kulturne udruge koje rade s djecom odazvale su se današnjem „Sajmu mogućnosti“ koji su u Sportskoj dvorani na Baldekinu, na poticaj Policijske uprave šibensko kninske, organizirali ta policijska uprava i Grad Šibenik.

Pred punim gledalištem, u kojem su bili polaznici nižih razreda šibenskih osnovnih škola i njihovi učitelji, članice i članovi brojnih sportskih klubova demonstrirali su svoja znanja i vještine kako bi djecu privukli da odaberu jedna od ponuđenih sportova. Cilj akcije je pokazati djeci alternativu umjesto to da slobodno vrijeme provode na ulici. "Nitko nije za sve , ali svatko je za nešto", poručio je djeci voditelj programa i voditelj dječje dramske radionice "Virko" Serđo Mioč.

U sklopu akcije "Ulica i alternativa“ organiziran je i likovni natječaj za učenike osnovnih škola kako bi pokazali kako provode svoje slobodno vrijeme, a autori 12 najuspješnijih radova dobili su i nagradu – Grad Šibenik im je poklonio godišnju članarinu za bilo koji sportski klub koji odaberu.

Sajam su otvorili načelnik PU šibensko – kninske Ivica Kostanić i šibenski gradonačelnik dr. Ante Županović. Zahvalili su svima koji su se odazvali akciji, a gradonačelnik je istaknuo i kako je to još jedna dokaz da je Šibenik grad mladih i sporta. Najavio je da gradska vlast planira izgradnju još dviju osnovnih škola i triju sportskih školskih dvorana što je spremno pomoći i Ministarstvo prosvjete.

Iz kategorije: Vijesti