Datum objave: 19. Travanj 2013

"Zelena čistka" čisti divlja odlagališta uz NP "Krka", kod Pećina u Šibeniku i u Vodicama

Diana Ferić
Diana Ferić

Uklanjanje divljih odlagališta  smeća i drugog otpada cilj je ovogodišnje  globalne akcije "Zelena čistka - jedan dan za čisti okoliš" na šibenskom području koja će se provesti sutra, 20. travnja.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                 

U organizaciji Grada Šibenika i  Turističke zajednice Grada Šibenika građani  će sutra od 9 sati  čistiti smeće na potezu od tzv. Pećina , u blizini bivše vojarne Bribirskih knezova,a pridružit će im se i gradonačelnika Šibenika dr- Ante Županović, kako su izvijestili iz njegovog ureda.

"Zelenoj čistki" pridružit će se i ove godine Javna ustanova NP "Krka" . Djelatnici  te javne ustanove  čistit će nelegalno odlagalište otpada u Poduriljku, uz granicu  NP Krka, kod  glavnog ulaz  Lozovcu.  Ta će akcija čišćenja početi u 9.00 sati.
"Kako bi se održala kvaliteta života današnjih, ali i budućih generacija, te pospješio održivi razvoj i biološka raznolikost neophodno je smanjiti stvaranje otpada te ga primjereno zbrinuti i potaknuti razvoj svijesti kako bi se spriječilo nastajanje nepropisnih odlagališta u prirodi", kažu u NP Krki.

Slična akcija bit će porovedena i u Vodicama.Vodičani koji joj se odazovu uklanjat će iz okoliša divlja odlagališta. Okupljanje je ispred stare škole u Vodicama u 9.00 sati,  a nakon akcije predviđen je domjenak u MK Okit, priopćili su iz gradske uprave Vodica.    

Iz kategorije: Vijesti