Datum objave: 16. Travanj 2013

Šibenski Lionsi organiziraju koncert za dicu Dalmacije

Diana Ferić
Diana Ferić

Lions klub Šibenik pridružio se svedalmatinskoj humanitarnoj akciji prikupljanja novca za kupnju monitora za praćenje funkcije mozga novorođenčadi za Odjel neonatologije KBC Split pa će 22. travnja u HNK Šibenik organizirati koncert pod nazivom „Šibenik za dicu Dalmacije“, na kojem će nastupiti, prvi put u Šibeniku, Tonči Huljić i Madre Badessa te Tedi Spalato, Saša Jakelić, Branimir Bubica, Klapa Godimenti i Dječji zbor Zdravo maleni.

Tu su akciju na današnjoj konferenciji za novinare najavili Slaven Jakelić, Miro Krnić i Nikola Urukalo, članovi šibenskog Lions kluba. Slaven Jakelić je objasnio kako je taj uređaj, vrijedna 250 000 kuna, nužan novorođenčadi u Dalmaciji, a ima ga trenutno samo Klinička bolnica u Dubravi pa su se Šibenčani rado odazvali inicijativi da takav uređaj dobije i Neonatologija u Splitu koja zbrinjava prijevremeno rođenu i bolesnu novorođenčad iz cijele Dalmacije.

Miro Krnić je podsjetio kako je u jednoj od prošlih humanitarnih akcija koju je inicirao i Lions klub iz Splita pod nazivom „Za mrvu ljubavi“ prikupljeno 1,3 milijuna kuna, a Odjel pedijatrije Opće bolnice u Šibeniku dobio je 250 000 kuna za kupnju neophodnog ultrazvučnog uređaja. „ To je povezivanje između Šibenika i Splita, kao i ostalih dalmatinskih gradova jako važno pa smo i u ovoj akciji htjeli objediniti Šibenik i Split pod nazivom „ Zajedno za djecu Dalmacije“, kazao je Krnić dodavši da bi takve uređaj bolnicama trebala osiguravati država, ali kada sustav nije takav  ostaju humanitarne akcije.  Podsjetio je da je šibenski Lions klub, koji djeluje 12 godina, svojim humanitarnim radom prikupio oko milijun kuna, ali je vrijednost donacija ljudima koji su ih dobili, primjerice slijepci za operacije, puno veća.

Nikola Urukalo je najavio kako će koncert u Kazalištu otvoriti šibenski Zbor zdravo maleni upravo zbog simbolike, jer riječ je o akciji za djecu, a izrazio je i uvjerenje da će zvučna imena i kvalitetni glazbenici napuniti šibensko kazalište na tom humanitarnom koncertu.

Iz kategorije: Vijesti