Datum objave: 16. Travanj 2013

Nezavisna lista Loza:O županu,Gospodarsko socijalnom vijeću, ženama

Diana Ferić
Diana Ferić

Predstavnici Nezavisne liste Loza održali su danas još jednu u nizu konferencija za novinare, na kojoj su ovog puta kritizirali funkcioniranje Šibensko – kninske županije, župana i njegov ured u cilju promoviranja svoje liste.

Ivica Ledenko, kandidat te liste za župana, ustvrdio je kako je u Županiji nestalo 2 000 radnih mjesta, a od toga tisuću u proizvodnji, da je Šibensko – kninska županija među sedam županija u Hrvatskoj u kojoj je broj umirovljenika veći od broja zaposlenih, a da se župan Pauk ponaša isključivo protokolarno i birokratski te da ne privlači investitore u Županiju, pa ni državne investicije. Istaknuo je kako se građani zbog svega toga pitaju čemu služi Županija najavio kako će on, ako bude župan raditi potpuno drukčije.

Zdravko Burazer, dugogodišnji sindikalist i čelnik HUS –a, u svojstvu kandidata te liste, upozorio je na to da se u Šibensko – kninskoj županiji ne poštuje Zakon o radu pa tako ni radno vrijeme zaposlenika, da ne djeluje Gospodarsko socijalno vijeće. Ustvrdio je kako će od 1. srpnja biti u pitanju opstanak TLM –a koji treba potporu i države i lokalne zajednice,a usprotivio se i gašenju filijale Croatia osiguranja, a posebno Hrvatskih autocesta u Šibenik. U predizbornoj maniri najavio je da će se protiv svega toga kao kandidat boriti, ali nije spomenuo što je kao čelnik HUS –a u vezi sa svim tim negativnim pojavama, posebno kršenjem Zakona o radu, na konkretnim primjerima napravio.

Na konferenciji govorila je i Ljubica Šinkić Selman, kandidatkinja Loze za zamjenicu župana koja je upozorila na zanemarivanje žena u politici i kod, kako je kazala, lijeve i desne političke opcije, što LOZA smatra nepravednim pa su žene jednako zastupljene među njihovim kandidatima za čelne funkcije u lokalnoj samoupravi.

Iz kategorije: Vijesti