Datum objave: 15. Travanj 2013

Regata Optimista ispred Solarisa i priča o Hani i Marku

Diana Ferić
Diana Ferić

Uspješno je proteklog vikenda u akvatoriju Šibenskog kanala, ispred hotelskog naselja Solaris održan 4. Solaris kup. Riječ je o kriterijskoj regati za klasu Optimist koja se boduje za reprezentaciju. Ovogodišnje je natjecanje bilo rekrodno po broju sudionika - sudjelovalo je čak 130 malih jedriličara iz svih hrvatskih klubova. To će natjecanje sigurno u lijepoj uspomenei ostati i maloj  jedriličarki Hani Dragojević iz JK Labud koja je spasila  dječaka  Marka Smolića, jedriličara JK Val iz Šibenika  na regati u Opatiji kad mu se jedrilica prevrnula, a on je ostao zapetljan u poziciji iz koje se nije mogao sam izvući. Hana je,  kad je čula njegove pozive u pomoć, odmah skočila iz svoje jedrilice i pomogla mu bez razmišljanja! U znak zahvalnosti jučer je nakon završene regate na poklon dobila šešir, poklon sponzora i jedno Šibensko puce!

Domaćini JK Val, iako njihovi jedriličari nisu među najuspješnijima, vrlo su zadovoljni Regatom: "Ponovilo se kao i ranijih godina da je ovo bila regata koja je ispunila sve predviđene planove, jer mnoge lokacije inače imaju velikih problema s bezvjetricom, dok je ispred Solarisa vjetra uvijek u dovoljnim količinama. Tako npr. ove godine su „održane“ dvije velike regate ove klase u Opatiji i Crikvenici, ali niti jedna nijje bila regularna, jer je uspješno odjedreno manje od minimalna tri jedrenja", kažu u JK Val. Volonteri tog kluba,  uz logističku i sponzorsku podršku  hotelske tvrtke Solaris odradili su "lavovski posao", a nagrada im je, kažu to što su  svi sudionici iz Solarisa su otišli samo s pohvalama i željom da dođu ponovno i slijedeće godine.
 

Poredak je sljedeći.  
- djevojčice do 12 godina: 1. Škopac Nina (JK Clivo), 2. Kustera Antonia (JK Uskok), 3. Balaš Ursula (JK Val, Crikvenica)
- dječaci do 12 godina: 1. Antolić Ian (JK Maestral), 2. Karlović Korado (JK Galeb), 3. Vrbatović Ivan (JK Marina Kaštela)-          djevojčice: 1. Škopac Nina (JK Clivo), 2. Jaković Lucija (JK Clivo), 3. Ercegovac Ivona (JK Split)
- dječaci: 1. Stevanović Sven (JK Maestral), 2. Gačić Marko (JK Opatija), 3. Marfat Lovre (JK Uskok)

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3