Datum objave: 12. Travanj 2013

TUZLA: Otvorena velebna izložba umjetničkih fotografija „Portret grada Šibenika“

Diana Ferić
Diana Ferić

Sinoć je u Tuzli u Međunarodnoj galeriji portreta otvorena izložba „Portret grada Šibenika“ kojom je Robert Andrejaš kandidat majstor umjetničke fotografije proslavio 35 godina rada na fotografiji i Šibenika na svojim fotografijama.                                                                                                                                              

Međunarodna galerija portreta Tuzla je bila u potpunosti ispunjena posjetiteljima. Osim u izloženim fotografijama, uživali su u stihovima Hanibala Lucića koje je čitao glumac Irfan Kasumović, a zatim i II. stavu Concierta de Arajuez skladatelja Joaquina Rodriga kojega su izveli svjetski poznat gitarist Sanel Redžić i prof. Zrinka Andrejaš.

Izložbu je otvorio veleposlanik Republike Hrvatske u Bosni i Hercegovini, Tonči Staničić. Izložbi su prisustvovali i konzul Republike Hrvatske u Tuzli, Davor Zujić, ataše za kulturu Republike Slovenije u Bosni i Hercegovini, Matija Bučar, voditeljica Centra za vizualnu kulturu Gradske knjižnice Juraj Šižgorić Šibenik, Zdenka Bilušić, direktorica Galerije sv. Krševana Šibenik, Antonija Modrušan, Ministrica obrazovanja, nauke kulture i sporta Tuzlanskog kantona, Nađa Avdibašić Vukadinović, te brojne druge osobe iz javnoga života ne samo Tuzle i Bosne i Hercegovine, nego i susjedne Republike Hrvatske.

Po otvaranju izložbe, posjetitelji su imali priliku uz glazbu Gislea  Martensa Meyera pogledati i osamnaestominutnu projekciju svih izloženih crno bijelih fotografija kojima je umjetnik u potpunosti uskratio naknadnu digitalnu obradu i predstavio ih baš onakvim kakvima ih je on vidio kroz vizir fotoaparata.

Recenzenti izložbe su Zlatko Dukić, Srđan Vukadinović i Zdenka Bilušić. Izložba ostaje otvorena dva tjedna, a posjetitelji imaju priliku vidjeti Šibenik u svoj svojoj njegovoj  ljepoti.

Fotografije: tuzlarije.net

Link za video:  http://www.youtube.com/watch?v=_QI1UdJzIYY&feature=youtu.be

Više informacija o izložbi:
http://bhstring.net/tuzlauslikama/tuzlarije/viewnewnews.php?id=52088 
http://www.klix.ba/vijesti/kultura/tuzlak-robert-andrejas-vec-35-godina-fotografira-sibenik/130411152#1  

Iz kategorije: Vijesti