Datum objave: 11. Travanj 2013

Biskupija nudi prostor Katoličke škole za smještaj Studija energetike u Šibeniku

Diana Ferić
Diana Ferić

Šibenska biskupija stavlja na raspolaganje prostor Katoličke škole za privremeni smještaj budućeg Studija energetike, zaštite okoliša te marikulture u Šibeniku, a privremene prostore ponudilo je i Veleučilište u  Šibeniku.                                                                                                                                                                                                        

Uredski prostori budućeg sveučilišta mogli bi biti smejšteni u iNavis centru, kako je šibenski gradonačelnik dr. Ante Županović jučer u Zagrebu izvijestio partnere u tom projektu na radnom sastanku.

Bilo je riječi o  poduzetim aktivnostima, a dogovorili su se i o daljnjim  zadaćama kako bi u akademskoj godini 2013./2014.  bio osnovan taj studij u Šibeniku, prema onomu što je objavljeno na  službenoj  web stranice Grada Šibenika. 
 n

Na tom sastanku  Grad Šibenik predstavljali su  gradonačelnik dr. Ante Županović i pročelnica Ureda gradonačelnika Ivana Bujas Rupić, Županiju župan Goran Pauk i Marlena Floigl, pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, a Sveučilište u Zagrebu prodekan Fakulteta elektrotehnike i računarstva prof.dr.sc. Mislav Grgić, dekan Fakulteta strojarstva i brodogradnje prof.dr.sc. Ivan Juraga, voditeljica Ureda rektora Sveučilišta u Zagrebu prof. Katarina Prpić, dok je u ime Instituta Ruđer Bošković bila nazočna  dr.sc. Irena Ciglenećki Jušić.


Jedna od tema bila je i organizacija studija na lokalnoj razini, odnosno funkcioniranje u privremenim prostorijama dok se ne steknu uvjeti za izgradnju studentskog kampusa na prostoru bivše vojarne Palacine, o čemu će se izraditi i prijedlog sporazuma o partnerstvu na projektu. Pročelnica Ureda gradonačelnika Ivana Bujas Rupić prezentirala je prijavu Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije za tehničku pomoć za projekt studentskog kampusa Palacin.

Dogovoreno je i da se projekt osnivanja Studija prezentira i poduzetnicima. Do idućeg sastanka pripremit će se i prijedlog sporazuma za osnivanje studija.

Iz kategorije: Vijesti