Datum objave: 11. Travanj 2013

Predstavljena lokacija bivšeg TEF -a kao jedna od najatraktivnijih prostora za razvoj na Jadranu

Diana Ferić
Diana Ferić

Panel „Grad Šibenik: jučer, danas, sutra“ predstavljen je na 9. međunarodnoj konferenciji o hrvatskom tržištu nekretnina, koja se 9. i 10. travnja u organizaciji tvrtke Poslovno savjetovanje Filipović održava u  Zagrebu.
                                                                                                                                                                 

Novo lice zapadnog dijela grada – razvoj prostora bivše tvornice TEF u atraktivnu lokaciju za budući hotel i yacht & marina resort tema je koju je elaborirao direktor TEF – a Krešimir Šakić. Naime, 272 000 četvornih  kopnene površine i akvatorij od 33 395 četvornih  smještenih duž 1200 m obalnog pojasa na području šibenskog zaljeva i u blizini NP Krka svakako je jedna od najatraktivnijih nekretnina na području Jadrana. U prilog ovom području govori i izvrsna prometna povezanost kao i neposredna blizina šibenske povijesne jezgre. U  stopostotnom vlasništvu Grada Šibenika TEF je pogodan za razvoj visokokvalitetnih hotelskih, sportskih i nautičkih sadržaja.



„Posljednje desetljeće je obilježio snažan turistički razvoj Šibenika koji bilježi uzlet domaćih i stranih investicija u turizmu, kao i snažan porast izvoza. Hotel resort samo je jedan od mogućih smjerova razvoja prostora TEF – a u okviru postojeće infrastrukture te jedinstvenog geografskog, povijesnog i kulturnog okvira“, istaknuo je direktor Krešimir Šakić.

U sklopu šibenskog panela, o suradnji i postignućima između Norveške i grada Šibenika u okviru Pomorskog inovacijskog centra iNavis, govorio je nj.e. Henrik Ofstad, veleposlanik Kraljevine Norveške u Zagrebu koji je istaknuo izvanredno dobru suradnju s Gradom Šibenikom na ovom projektu.

O ulozi  šibenske gradske uprave u ispunjavanju preduvjeta dolaska investitora i razvoja ulaganja na području grada Šibenika prezentaciju je održao pročelnik Upravnog odjela  za gospodarstvo poduzetništvo i razvoj Petar Mišura predstavivši prisutnima donesenu Strategiju razvoja Grada Šibenika u okviru koje se događaju investicije te gospodarsku zonu Podi kao jednu od najperspektivnijih gospodarskih zona u Hrvatskoj i glavni  katalizator razvoja šibenskog gospodarstva.

Konferencija o tržištu nekretnina izvrsna je platforma putem koje hrvatske i internacionalne tvrtke mogu predstaviti svoje poslovanje i projekte. Na dosadašnjim konferencijama sudjelovalo je 4000 osoba iz 30 država, a na oko150 panela govorilo je više od 630 govornika. U cilju razvoja tržišta nekretnina, transparentnosti i informiranosti na konferenciji sudjeluju vlasnici i predsjednici uprava, direktori i visokopozicionirani manageri koji djeluju na tržištu nekretnina. Obzirom da Hrvatska ove godine postaje članica EU, to je i glavna tema 9. konferencije, prenosimo sa službene web stranice Grada Šibenika.

Iz kategorije: Vijesti