Datum objave: 09. Travanj 2013

Plaža Banj najbolja praksa u gospodarstvu hrvatskih gradova,Vodice treće

Diana Ferić
Diana Ferić

Šibenska plaža ovogodišnji je dobitnik prve nagrade INpulsa – Inovacije i najbolja praksa u lokalnoj samoupravi  u području gospodarstva, koju dodjeljuje Udruga gradova Republike Hrvatske.
                                                                                                                                                                                                                      

Na dodjeli priznanja koje se održalo danas u hotelu Westin  u Zagrebu nazočili su gradonačelnik dr. Ante Županović i njegov zamjenik Franko Vidović, a našu praksu u kategoriji gospodarskog razvoja prezentirala je pročelnica Ureda Gradonačelnika Ivana Bujas Rupić.
U 2013. godini ocjenjivana je praksa lokalne samouprave u području energetske učinkovitosti, poticanja gospodarskog razvoja, predškolskog odgoja, suradnje s građanima i OCD te zaštita okoliša i prostorno uređenje.

Grad Šibenik je prijavio plažu Banj kao jedan od 71 primjera najbolje istaknute prakse u 27 gradova. U kategoriji gospodarskog razvoja, od osam prijavljenih projekta, plaža Banj ušla je uži izbor od tri projekta, a potom je nas je posjetila izborna komisija u cilju detaljnog upoznavanja s nominiranom praksom, njenim provoditeljima i korisnicima.

Udruga gradova u Republici Hrvatskoj u studenom 2012. godine pokrenula je program INpuls – Inovacije i najbolja praksa u lokalnoj samoupravi s ciljem sustavnog prikupljanja, objavljivanja, ocjenjivanja, širenja i nagrađivanja najbolje prakse u lokalnoj samoupravi.

Treće mjesto u istoj kategoriji osvojio je Grad Vodice za svoju gospodarsku signalizaciju što znači da su se u istoj kategoriji  istaknula čak dva grada iz Šibensko - kninske županije.

Iz kategorije: Vijesti