Datum objave: 09. Travanj 2013

Mladež HDZ -a poziva mlade da usavršavaju svoje znanje u Europi

Diana Ferić
Diana Ferić

„Odlazak mladih na usavršavanje u europske institucije ili preko visokoškolskih europskih programa nije priveligija već mogućnost koja se otvara svima koji to žele, a mi smo tu  da svakoga podržimo  i svima su naša vrata otvorena“, istaknula je Lucija Aužina  voditeljica županijskog programa Euro Odyssey  na današnjoj konferenciji mladeži HDZ –a kojom  su željeli upozoriti na važnost  predstojećih izbora za  Evropski parlament kao i na to da mladi sudjeluju u kreiranju svih politika na razini Europe.

Uz  Luciju  Aužinu na konferenciji su govorili Ivan Malenica, Iva Jelčić i Andrea Vodnjanović i svi su prošli takvu vrstu edukacije.i usavršavanja. Andrea Vodnjanović je već 15 godina  u mladeži Europske pučke stranke  član koje je i HDZ , a ta stranka ima najviše zastupnika u Evropskom parlamentu. Istaknula je kako njihov cilj nije poticati mlade da odlaze iz Hrvatske već suprotno tome, poticati ih da usavršavaju svoje znanje u Europi kako bi mogli pridonijeti razvoju Hrvatske.

Članovi mladeži HDZ –a su ustvrdili da je HDZ jedina stranka u Hrvatskoj koja je omogućila svojim članovima da se educiraju za asistente budućim hrvatskim predstavnicima u Europskom parlamentu, a da je Šibensko – kninska županija jedina u Dalmaciji koja provodi program Euro Odisej i omogućava mladim ljudima da se uz minimalan trošak, jer im je plaćeno sve osim troškova puta,  usavršavaju svoje profesionalno znanje i znanje stranih jezika. 
 

Iz kategorije: Vijesti