Datum objave: 08. Travanj 2013

Funcuti "zapalili" kazalište šibenskim ponosom i žarom

Diana Ferić
Diana Ferić

Šibensko kazalište u svojoj dugoj povijesti sasvim sigurno nije doživjelo takvu eksploziju pozitivnih emocija i navijačkih strasti prema  do  večerašnje svečane akademije koju su u njemu organizirali članovi navijačke udruge  Funcuti u povodu 30. godišnjice slavne utakmice Šibenka – Bosna.

Prepuno kazalište bilo je okićeno navijačkim šalovima i parolama, orilo se od navijačkih uzvika, Ši ŠI Šibenka  i „jug te voli, jug te voli Šibenko“, ali je sve na kraju prošlo dostojno i mirno. Osim brojnih članova Funcuta, navijačke skupine koja je i utemeljena prije 30 godina u povodu te povijesne utakmice na svečanoj akademiji su bili  i  viđeniji Šibenčani i sportaši, a u VIP loži sjedili su zajedno šibensko – kninski župan Goran Pauk i šibenski gradonačelnik dr. Ante Županović. Emotivan je bio već  početak kada je klapa Sebeniko otpjevala pjesmu „Život leti kapetane“ posvećenu Draženu Petroviću,  askup je sve do kraja bio nabijen emocijama i šibenskim ponosom. Poznati Funcut Boris Pelaić Pele i predsjednik Funcuta Mladen Ninić istaknuli su značajnu društvenu ulogu Funcuta ne samo u bodrenju šibenskih sportskih klubova nego i u demonstriranju ljubavi prema Šibeniku, ali i u humanitarnom radu. Publiku je ponijela i pjesma repera One II Many posvećena Šibeniku kao i nastup Građanina Josipa koji je recitirao svoju pjesmu posvećenu Draženu, a onda je uz potporu većine prisutnih zapjevao „More šumi u kanalu“. Željko Marelja, istaknuti šibenski košarkaš koji je igrao u redovima Šibenske igrao protiv Bosne evocirao je uspomenu na taj sigurno najveći sportski događaj u Šibeniku ogradivši se kako mu naviru emocije i snažna sjećanja. „ Ja osobno nikad nisam priznao poraz i neću. Budite ponosni na nas jer mi vas volimo“, poručio je na kraju Marelja.

Zaslužnim Funcutima uručene su zahvalnice. Posthumno su je dobili Mladen Desnica,
Krešo Brajković,Goran Ninić, Goran Dragović,Tomislav Višić,Mirko Cigić
Robert Antol, Ante Ban,Špiro KunčićJ i osip Grozdanić. Zahvalnice su primili Boris Pelajić,Davor Zafranović,Luka Viljac,Drago Lakić,Vijeko,Baljkas,DavorParancin,Toni Šupe,Dragan Alfirević iMile Bogdanović.
Svečana akademija završila je pjesmom „ U zaljevu malom tom Šibenik spava“ koju su zajednički otpjevali izvođači i publika.

Svečana akademija bila je  uvod u brojna a događanja nazvana „narančasti tjedan“ kojima Funcuti obilježavaju 30. obljetnicu utakmice Šibenka – Bosna i svoj 30 rođendan pa će tako us srijedu na šibenskoj rivi biti održana bakljada i Narančasta noć.
 

Iz kategorije: Vijesti