Datum objave: 08. Travanj 2013

Gradonačelnik Županović zadovoljan intenzitetom gradnje na šibenskom području

Diana Ferić
Diana Ferić

"Toliko je u Gradu Šibeniku gradilišta da ih nećemo danas sve niti stići obići", slikovito je intenzitet gradnje na šibenskom području, u predahu obilaska gradilišta koji traje od jutros, opisao šibenski gradonačelnik dr Ante Županović dajući izjavu novinarima na gradilištu šetnice i druge faze plaže Banj. S njim gradilišta obilaze i njegovi zamjenici i saborski zastupnici Franko Vidović i Petar Baranović.

U planu je obilazak četrnaest gradskih i privatnih gradilišta. Uz ostalo to su i  tvrđava sveti Mihovil, gradilište nove stambene zgrade na Meterizama iz programa poticajne stanogradnje, gradilište stambeno poslovne zgrade na Biocima koju gradi Zagreb - Montaža“ i susjedno gradilište trgovačkog centra Kaufland, uređenje okoliša spomenika Draženu Petroviću, gradilište novog parkinga na Baldekinu…. Gradonačelnik je podsjetio i da se grade vodovodne mreže u Boraji i u Zablaću te u grebaštičkim Konobama. 

Kao još jedan pokazatelj zamaha građevinskih radova je i to što je gotovo sva domaća građevinska operativa na njima angažirana pa se tako nitko ne javlja na natječaj za manje radove, kao što je slučaj s nastavkom uređenja nogostupa kod Bolnice, vrijedno 150 000 kuna za što nisu dobili niti jednu ponudu. "Na većini gradilišta angažirane su domaće, šibenske građevinske tvrtke, a iznimkom uređenja okoliša spomeniku Draženu Petroviću, što je na natječaju dobila tvrtka iz Vinkovaca", ustvrio je Franko Vidović, a gradonačelnik Županović je radnicima te tvrtke odao priznanje da rade kvalitetno i skoro pa dan i noć.

Gradonačelnik je ustvrdio kako ništa što se u Šibeniku radi i gradi, bile to investicije u infrastrukturu, šetnice, plažu ili pak trgovačke centre ne treba podcjenjivati jer to angažira domaće tvrtke i otvara radna mjesta. U najviše sadržaja koji se grade na šibenskom području investira Grad, a među najvećima su gradnja šetnice od Pekovca do Banja i druga faza uređenja te gradske plaže koji stoje između 8 i 9 milijuna kuna, a važne su i investicije na Podima: „ Sljedećeg tjedna bit će završena nova cesta na Podima, a ponosni smo i na novih milijun četvornih metara zove koju uređujemo s vrlo malo novca iz gradskog proračuna, a gradi se 10 pogona od kojih je devet proizvodnih“, kazao je gradonačelnik Županović.

Svi radovi teku uglavnom po planu, a svi manji problemi koji su tijekom radova bili javili na gradilištima su otklonjeni, ustvrdio je gradonačelnik što znači da će sve što ej ugovoreno biti u roku i izgrađeno.

Gradonačelnik i njegovi suradnici obišli su danas i štenicu u kanalu svetog Ante, što je posebno izvjestila i Javna ustanova za zaštitu prirode Šibensko -kninske županije što je ipak v ijest jer je do sada, kada je riječ o tom projektu koji se provodi na području Grada Šibenika,a  županijski je, bila očita podjeljenost između Grada i Županije.

Iz kategorije: Vijesti