Datum objave: 05. Travanj 2013

Sutra biciklijada Radio Šibenika ulicama Šibenika do Zablaća i Dalmarecentra

Diana Ferić
Diana Ferić

Biciklijadu 2013 koja ima i humanitarni karakter organizira  sutra, 6. travnja  Radio Šibenik s partnerima, a start je u 12 sati na šibenskoj Peškariji. 

Suorganizatori su Biciklistički klub „Faust Vrančić“ i Shopping centar Dalmare. Prihod  startnine, od 15 kuna, namijenjen je Centru za odgoj i obrazovanje „Šubićevac“. „Biciklijadu 2013“ podržava Policijska uprava Šibensko-kninska, a pokrovitelj je Turistička zajednica Šibenika. 

Prijave će na parkiralištu kod Peškarije u Docu početi u 11 sati. Ruta će ove godine ići kroz središte Šibenika, preko šibenske obale, kroz ulice Vladimira Nazora i Stjepana Radića, prema Mandalini i rotoru, s kojega se skreće prema Zablaću. Do okretišta u Zablaću  doći će se doći preko Solina,a nakon kratkog zaustavljanja na kružnom toku u tom mjestu, bicikliste će se dalje usmjeriti, ponovo prema rotoru u Mandalini, te dalje prema Shopping centru Dalmare, gdje će na gornjoj etaži parkirališta biti cilj „Biciklijade 2013“.

Pri prolasku kod Solina, biciklisti će se zaustaviti, kako bi nahranili labuda sa slomljenim krilom, te skrenuli pozornost na tu pticu koja cijele godine živi u Zablaću.

Za sve sudionike na cilju kod shopping centra Dalmare priprema se glazbeni program, prezentacija opreme Policijske uprave, test spretnosti za najmlađe bicikliste, kao i bogata lutrija. U nagradnom fondu lutrije su, među ostalim, dva bicikla!

Iz kategorije: Vijesti