Datum objave: 04. Travanj 2013

Predsjednik Sabora Leko oduševljen otvaranjem radnih mjesta na Podima

Diana Ferić
Diana Ferić

Josip Leko, predsjednik Hrvatskog sabora  došao je danas službeno u Šibenik na poziv, kako je novinarima kazao,  svojih prijatelja iz stranke i vrlo je zadovoljan nakon što je obišao  gospodarsku zonu Podi. „Nagovorili su me lako da dođem u Šibenik kad su rekli da ću posjetiti  gospodarsku zonu Podi i razgovarati o perspektivi Šibenika koja donosi optimizam u cijelo hrvatsko gospodarstvo. U vrijeme recesije u ovoj gospodarskoj zoni je zaposleno više od 400 novih radnika. Ovakve stvari Republika Hrvatska treba znati prepoznati i stimulirati.Vrlo sam zadovoljan onim što sam vidio jer su tu i izvozni programi koji otvaraju perspektivu i daju šansu Hrvatskoj“, kazao je novinarima.

Šibenski gradonačelnik Ante Županović izvijestio ga je da se na Podima gradi novih 3,2 kilometra ceste te dodatna infrastruktura, a uređuje se i 700 000 tisuća četvornih metara za otvaranje novih pogona. „Ove godine će se otvoriti na Podima 10 novih pogona  i to devet proizvodnih, a u početku će zaposliti oko 300 radnika", najavio je gradonačelnik Županović. 

U pratnji  direktora Vlade Čovića predsjednik je obišao pogon Zagreb – Montaže, a potom i novu cestu i pripadajuću infrastrukturu koja se na Podima upravo završava.

Prije obilaska Poda  Josip Leko se sastao s šibenskim  gradonačelnikom  dr. Antom  Županovićem, njegovim  zamjenicima  i saborskim zastupnicima  Frankom Vidovićem i Petrom  Baranovićem  te šibensko - kninskim županom Goranom Paukom.  

FOTO: Šibenik News i www.sibenik.hr

Iz kategorije: Vijesti