Datum objave: 03. Travanj 2013

Garden festival ove godine dovodi u Tisno najmanje 15 000 gostiju

Diana Ferić
Diana Ferić

Garden festival, koji se od lani održava u Tisnom brendirao je tu turističku destinaciju u svijetupa je  po njemu je Tisno postalo prepoznatljivo, ustvrdio je Ivan Klarin, načelnik Općine Tisno na današnjoj konferenciji za novinare u Šibeniku na kojoj je organizator, Nick Colgan, predstavio ovogodišnji festival koji će se održati od 3. srpnja do 17. kolovoza. U Tisno će dovesti od 15 000 do 17 000 mladih iz cijele Europe, pretežno iz Velike Britanije, a na festivalu će nastupiti 500 izvođača. Do sada su, kako je kazao, prodali ulaznice u čak 38 zemalja. Zahvaljujući tom festivalu lani se u Tisnom prvi put od 1973. godine dogodilo da su svi smještajni kapaciteti bili popunjeni, ustvrdio je Filip Henjak, direktor Turističke zajednice Općine Tisno. Garden festival doveo je oko 15 000 gostiju od toga 12 000 Britanas kojis u uglavnom platežno moćni turisti. 

Prema onomu što se čulo na današnjoj konferenciji za novinare posjetitelji tog festivala Tisno su vrlo pozitivno doživjeli i nije bilo niti jedne primjedbe na organizaciju i turističku ponudu, a zadovoljni su bili i Tišnjani i ostali stanovnici otoka Murtera koji za ovu godinu dodatnu „šminkaju“ svoje objekte za prihvat sudionika i posjetitelja Garden festivala. Već lani su brzo us svoju ponudu uveli i engleski doručak koji su gosti tražili, a goste je posebno dojmili neki detalji kao što su vožnja taksi brodovima is lično, otkrio je Colgan.

„Ja u početku nisam ni sanjao kako će se fenomenalno razviti ova priča za Tisno. Znate li što za Tisno znači to što je London oblijepljen plakatima na kojima piše „Garden – Tisno“ i koliko smo od toga profitirali. Lanjski festival pratilo je 40 svjetskih medija “, priznao je načelnik Klarin. Dokaz je i da je lani, nakon mladih Britanaca, u Tisno došlo i stotinjak njihovih roditelja tako da je to poticaj turističkoj zajednici da privuče što više Britanaca i izvan vremena održavanja Garden Festivala. Na tome, kako je kazao Colgan, rade i organizatori pa su pri kraju dogovora o zakupu tišnjanskog hotela Borovik u koji bi goste dovodili već od svibnja ove godine. ove godine se održava u Tisnome od 3. srpnja do 17. kolovoza, a organizator Nick Colgan na današnjoj presici u prostorijama HND-a najavio je ove godine dolazak oko 15 tisuća gostiju pretežno iz Velike Britanije koji će dodatno obogatiti turističku ponudu Tisnog.

Organizator promoviraju Garden festival po svim većim europskim gradovima. Domaćini i organizatori ponosni su u zbog toga što lani nije bio niti jedna incident, a Općinska uprava u Tisnu potrudila se da ove godine ne bude niti problema s taksistima koji su koristili situaciju i nabili neopravdano visoke cijene prijevoza.

Iz kategorije: Vijesti