Datum objave: 03. Travanj 2013

HNS:"Dobrodošao Borise Dragutin!"

Diana Ferić
Diana Ferić

Boris Dragutin, do sada nezavisni  vijećnik u Gradskom vijeću Grada Šibenika koji je bio izabran na listi Ivana Ninića, prešao je u HNS pa ta stranka sada, na samom kraju mandata ima jednog vijećnika više u Gradskom vijeću, kako je priopćeno na današnjoj konferenciji za novinare HNS –a na kojoj su uz Dragutina govorili predsjednik ŽO HNS –a Petar Baranović i predsjednik GO HNS –a Draško Lambaša.

Dragutin je objasnio kako je dobra suradnja u Klubu vijećnika HNS u kojem je bio rezultirala njegovim prelaskom u tu stranku, ali i relativno dobri rezultati rada koalicijske vlasti SDP –a i HNS –a u  Gradu Šibeniku. „Nije baš sve ispalo kako smo zamišljali ni u Gradskom vijeću, ali mislim da je puno toga napravljeno. Žao mi je samo što nismo uspjeli donijeti GUP Grada Šibenika iako je i taj posao priveden kraju. Treba uzeti u obzir da je ova vlast naslijedila u gradskom proračunu deficit od  30 – 40 milijuna kuna,a da je proračun sada oporavljena i da u njemu ima novca za većinu planiranih investicija. Tu je o dobar posao oko čišćenje terena  TEF –a, riješen je i jedan od dva štetna ugovora iz projekta „Šibenik“ koji su naslijeđeni, dovršena prva faza Bikarca“, objasnio je Dragutin.

Petar Baranović je ocijenio da je Dragutin bio jedna od najozbiljnijih vijećnika u Gradskom vijeću koji je očuvao dignitet i  gradskih vijećnika i Gradskog vijeća te da njegov ulazak u HNS godi toj stranci jer to pokazuje, kako je kazao, da na ozbiljne ljude ostavljaju ozbiljan dojam. I on je zadovoljan funkcioniranjem koalicijske vlasti u Gradu Šibeniku, ako se uzme u obzir, napomenuo je, recesija, nestabilna većina u Gradskom vijeću te naslijeđeni dugovi. „Za razliku o mnogih drugih gradova u Šibeniku nije došlo do općeg pada nego smo u nekim segmentima ostvarila pozitivne korake“, istaknuo je Baranović. Dodao je i kako HNS u Županiji jača, te da im, iako imaju imidž liberalne stranke, prilaze ljudi  iz zaleđa Županije na koje se gleda kao na konzervativnu sredinu. Tako će ovih dana osnovati ogranke u Drnišu, Biskupiji i na Miljevcima.

Draško  Lambaša je napomenuo kako HNS u Gradu Šibeniku neće odustati od inicijative da se osnuje Lučka uprava Grada Šibenika za što je županijska vlast odbila dati suglasnost. „Za nas je neprihvatljivo da Županija upravlja šibenskom rivom od Autobusnog kolodvora do takozvanih topova“, kazao je  Lambaša. 

Iz kategorije: Vijesti