Datum objave: 03. Travanj 2013

POLICIJA UPOZORAVA: Odbačeno oružje i streljivo i dalje prijete!

Diana Ferić
Diana Ferić

Unatoč čestim pozivima građanima da dragovoljno predaju oružje i streljivo, policija ga i dalje nalazi  u okolišu i predstavljaju opasnost za građane, posebno djecu, priopćili su iz Policijske uprave Šibensko - kninske. U prva dva mjeseca ove godine, prema dojavama građana, na divljim odlagalištima smeća, protupožarnim putovima  i u kontejnerima za smeće pronašli su  95 eksplozivnih sredstava  s ukupno 15,8 kilograma eksploziva te  6 292 komada streljiva što je više nego lani. Policija posebno  ističe  slučaj u Vodicama, u veljači ove godine, kada je jedan mještanin u polju, na predjelu Kozara, pronašao 13 ručnih bombi, 2 komada topničkog streljiva, kumulativnu minu, barutno punjenje i 160 komada streljiva.

U proteklih pet godina, koliko se u suradnji s UNDP - om provodi projekt  "Manje oružja - manje tragedija", građani su na području PU šibensko - kninske predali 50 komada automatskog oružja, 717 ručnih bombi  i mina, 106 pušaka i pištolja, oko 60 000  komada streljiva i 468 kilograma eksploziva .

Budući da neodgovorni pojedinci, koji ekslopzivna sredstva, oružje i streljivo i dalje odbacuju u okoliš te do njih lako mogu doći i djeca  Policijska uprava šibensko - kninska  nastavlja među  učenicima  osnovnih škola provoditi preventivne akcije pa će tako danas održati predavanje u OŠ Vodice za učenike četvrtih i petih razreda. 

Iz kategorije: Vijesti