Datum objave: 02. Travanj 2013

Ćakula s kazališnim umjetnicima večeras u foajeu HNK Šibenik

Diana Ferić
Diana Ferić

Hrvatsko narodno kazalište u Šibeniku, ususret premijeri Marinkovićeve Glorije,  organizira  večeras tematsku večer pod nazivom "Teatarska ćakula" na kojoj će sudjelovati umjetnici  koji u Šibeniku rade na toj novoj predstavi šibenskog kazališta - Špiro Guberina, Siniša Popović, Joško Ševo, Zoran Mužić, Franka Klarić i Jakov Bilić. 

Uz glavnu temu Hrvatsko kazalište u 2013. godini, razgovarat će se i o važnosti i utjecaju kazališta u lokalnoj zajednici, o utjecaju umjetnosti na intelektualni razvoj svakog pojedinca, a pokušat će približiti i demistificirati proces nastanka kazališne predstave.

"S obzirom da u glumačkoj podjeli s jedne stane imamo Špiru Guberinu kao legendu i doajena hrvatskog glumišta, a s druge dvoje mladih izuzetnih glumaca, novih članova našeg ansambla, zanimljivo će biti  čuti i njihova razmišljanja i dojmove o prvoj zajedničkoj suradnji. Zbog toga s radošću  pozivamo naše sugrađane da večeras dođu u u foaje HNK u Šibeniku  i da se aktivno uključe  u razgovor o tim vrlo aktualnim temama. Namjera nam je, naime,  uspostaviti dijalog sa svima koji žele saznati nešto više o kazalištu", ističe Nera Gojanović, ravnateljica HNK Šibenik.

"Teatarska ćakula" počinje u 20 sati, a moderator je Živana Podrug.

Iz kategorije: Vijesti