Datum objave: 31. Ožujak 2013

Udruženje obrtnika Šibenik priprema Uskršnji doručak od 10 000 jaja

Diana Ferić
Diana Ferić

Udruženje obrtnika Šibenik daruje Šibančanima i njihovim gostima fritaju od 5000 jaja, garitulu dugu 40 metara pripremljenu od 3000 jaja i 2000 tanganh jaja.                                                                                                      

Udruženje obrtnika Šibenik i njegova Sekcija ugostitelja koja je po svojim gastronomskim spektaklima i mega objedima ali i dobrotvornim akcijama postala slavna i izvan granica Hrvatske i ove godine priprema veliki Uskršnji doručak kojeg će sutra u 10 sati na Trgu Pavla Šubića I. pored hotela "Jadran" darovati Šibenčanima i njihovim gostima.

Ovogodišnji Uskršnji doručak bit će drukčiji od dosadašnjih ali ništa manje atraktivan. Provjerena ekipa Sekcije ugostitelja odlučila je se za blagdanski doručak  za čiju će m pripremu trebati čak 10 tisuća jaja. Od pet tisuća jaja bit će pripremljena fritaja u već legendarnoj šibenskoj mega padeli, daljnjih tri tisuće jaja potrebno je za pečenje 40 metara duge uskršnje pletenice, garitule, a preostalih dvije tisuće jaja bit će garitulano i podijeljeno svima koji sutra ujutro prošetaju do Trga Pavla Šubića I.
Osim u Šibeniku Udruženje obrtnika Šibenik sutra će organizirati uskršnje doručke u SKradinu i Rogoznici. U Rogoznici će doručak početi poslije svete mise u 10 sati, a u Skradinu  u 9 sati.
 

Iz kategorije: Vijesti