Datum objave: 29. Ožujak 2013

Župan Pauk:Čelni ljudi Šibenika manipulirati posjetom ministra turizma

Diana Ferić
Diana Ferić

Šibensko - kninski župan Goran Pauk ocijenio je na današnjoj  konferenciji za novinare pod nazivom „Javnost ima pravo znati da je Grad Šibenik pokušao manipulirati nedavnim posjetom ministra turizma Daria Lorencina Šibensko - kninskoj županiji kako bi njegov posjet iskoristio za promociju svojih projekata. "Drago mi je što je ministar za svoj prvi službeni posjet izabrao našu županiju, ali ga žalosti pokušaj manipulacije uprave Grada Šibenika da iskoristi ministrov posjet za promociju svojih projekata, zbog čega je dogovoreni sastanak ministra sa 20-ak predstavnika turističkog gospodarstva županije trebao biti pomaknut za sat vremena. Podržavamo sve projekte koji pridonose boljitku grada, ali mislim da ovakav način manipulacije nije primjeren. Naposljetku, protokol ministra je uvidio da ne može raditi kako bi netko drugi htio, pa je sastanak u Županiji s gospodarstvenicima održan u dogovoreno vrijeme“, kazao je, župan .

Na današnjoj konferenciji za novinare  izvijestio je kako je Županija rasporedila sredstva namijenjena gradovima i općinama u ukupnom iznosu  od 1.427.901,00 kuna. Pravo na dodjelu novčanih sredstava imaju jedinice lokalne samouprave koje imaju prihod po stanovniku manji od prosjeka prihoda po stanovniku općina i gradova na razini županije koji iznosi 3.662,50 kuna. Prema toj odluci, općini Unešić je dodijeljeno 427.901 kuna od čega 310.000  kuna za subvencioniranje nerentabilnih autobusnih linija prema Splitu.

Za tekuće i investicijsko održavanje cesta Gradu Kninu je dodijeljeno 300.000 kuna. OpćinaPirovac  dobila je 100.000 kuna za rekonstrukciju vodovodne mreže, a Općini Bilice dodijeljeno je  za izgradnju vodovodne mreže 300.000 kuna. Gradu Drniš dobio je  300.000 kuna za rekonstrukciju i izgradnju kanalizacijskog i vodoopskrbnog sustava.

 

Župan se osvrnuo i na nedavni sastanak svih hrvatskih župana s predsjednikom RH Ivom Josipovićem na kojem se razgovaralo o stanju lokalne i regionalne samouprave u RH. Naime, Hrvatska zajednica županija zatražila je sastanak s premijerom na koji su čekali više od godinu dana, ali ih nije primio. „Ono što nije napravio premijer učinio je predsjednik Josipović. Ponio se predsjednički  iako znamo da on nije izvršna vlast i da nema ni čarobni štapić kako bi nešto promijenio. Mi smo ipak izravno izabrani politički predstavnici i nas 20 župana zapravo predstavlja cijelu Hrvatsku," dodao  je župan.

Iz kategorije: Vijesti