Datum objave: 28. Ožujak 2013

Apel HDZ -a za uređenje zapuštenog perivoja "Ana Rukavina"

Diana Ferić
Diana Ferić

Perivoj podno tvrđave svetog Mihovila, koji nosi naziv Ana Rukavina, prerano preminule šibenske novinarke koja je prva javno ukazala na problem nedostatka banke koštane srži i dalje je zapušten i neuređen na što upozoravamo i danas, na dan njezina rođenja. Perivoj je ponio njezino ime prije četiri godine na inicijativu Zajednice žena HDZ –a „Katarina Zrinska“ koje su ga, uz pomoć brojnih donatora, uredile i otvorile.

Povodom rođendana Ane Rukavine danas su taj perivoj obišli predsjednica ŽO ZŽ HDZ-a "Katarina Zrinski" Anita Aužina i kandidat za zamjenika dogradonačelnika grada Šibenika Danijel Mileta i položili cvijeće u spomen na Anu koja je u najtežim trenucima bolesti, svojim optimizmom motivirala hrvatsku javnost i svoje najbliže, prije svega svoju majku Mariju, da se osnivanjem i radom Zaklade Ana Rukavina, trajno pomaže oboljelima od leukemije, limfoma i ostalih teških oštećenja koštane srži, priopćili su i GO HDZ –a Šibenik.

“ Današnja slika perivoja i njegova zapuštenost rastužit će svakoga tko prošeta podno tvrđave sv. Mihovila. Perivoj je zarastao u travu i raslinje, klupe u njemu su razbijene. Na to je upozorila i Anina majka Marija i zato apeliramo na Grad Šibenik da povede računa o izgledu perivoja i time pokaže barem minimum poštovanja prema svemu onome što je Ana učinila za oboljele od leukemije i njihove obitelji“, kaže Anita Aužina, predsjednica ŽO ZŽ HDZ  "Katarina Zrinska".

Iz kategorije: Vijesti