Datum objave: 28. Ožujak 2013

Kreće projekt zapošljavanja osoba s intelektualnim teškoćama

Diana Ferić
Diana Ferić

Centar za socijalnu inkluziju Šibenik  dobio  je iz programa Europske unije IPA 2007 oko 119. 000 eura za aktivnosti kojima će nezaposlenim osobama s intelektualnim teškoćama u Šibensko - kninskoj županiji pomoći da  pronađu posao.

"U 15 mjeseci, koliko će ugovorene aktivnosti trajati, glavni cilj nam je pružiti psihosocijalnu podršku i omogućiti socijalno uključivanje dugotrajno nezaposlenih osoba s intelektualnim teškoćama kroz zapošljavanje ili uključivanje u radne aktivnosti. Specifični ciljevi su uspostavljanje rada Agencije ZUP, povećanje zapošljivosti korisnika na otvorenom tržištu rada uz sklapanje ugovora o radu i ugovora o radnoj aktivnosti, uspostavljanje djelatnosti Socijalnog poduzeća, osnaživanje osoba s intelektualnim teškoćama u području zapošljavanja te pružanje informacija o zapošljavanju osoba s intelektualnim teškoćama", ističu  u šibenskom Centru za socijalnu inkluziju."  Namjera im je korisnike zapošljavati na otvorenom tržištu, ali i osnovati socijalno poduzeće u kojem bi dio njih bio angažiran.

Projekt će se provoditi preko  Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, a Centru za socijalnu inkluziji jedan od partnera je i Grad Šibenik koji će im  osigurati  prostor za rad socijalnog poduzeća u kojem bi radili ljudi s intelektualnim teškoćama,

Taj centar već dugo nastoji privoliti poslodavce na šibenskom području da  radno angažiraju osobe s intelektualnim teškoćama, ali je odaziv do sada bio slab iako oni koji su se za to odlučili s takvim radnicima imaju odlično iskustvo.  
 
 

Iz kategorije: Vijesti