Datum objave: 27. Ožujak 2013

Ministar Lorencin zadovoljan šibenskom "turističkom pričom"

Diana Ferić
Diana Ferić

Ideja otvaranja raspršenog ili difuznog hotela koja je inicirana u Šibeniku, za povijesnu jezgru, prisutna je na još nekim lokacijama u Hrvatskoj i ministarstvo turizma je vrlo ozbiljno razmatra kao oblik podizanja kvalitete privatnog smještaja za što predstoji izrada potrebnih pravilnika, najavio je u izjavi za medije ministar turizma Dario Lorencin nakon što se danas u Šibeniku sastao s investitorima u turizma, predstavnicima turističkih institucija i lokalnih samouprava.

Zadovoljan je onim što je čuo o pripremama turističke sezone u Šibensko – kninskoj županiji i planiranim investicija, a bilo je riječi i o konkretnim pitanjima kao što je osiguravanje dodatnih timova hitne medicinske pomoći i ekipiranja ispostava lučkih kapetanija . Šibensko – kninski župan je kao domaćin kazao da mu je iznimno drago što je ministar Lorencin, nakon što je nedavno preuzeo tu dužnost krenuo u obilazak terena upravo iz Šibensko – kninske županije te da cijeni i to što dolazi iz Istarske županije koja ima razvijeni turizam. O turizmu Šibensko – kninske županije kazao je kako još 2005. godine dostignut turistički promet iz predratne 1987. godine što je mnogima san te da je lani pređena brojka od 5 milijuna turističkih noćenja. Izrazio je zadovoljstvo i investicijama u turističku djelatnost – Solaris resort je ove godine uložio 20 milijuna kuna u preuređenje hotela, toliki iznos planira u poboljšanje ponude uložiti i Josip Stojanović Jolly u Olimpiji, vlasnik marine Frapa Franjo Pašalić ne ulaže samo u svoju marinu u Rogoznici nego i u Dubrovnik, kreće gradnja dviju marina i to u Tisnom i Pirovcu.  Glavna intencija ministarstva bit će suradnja privatnih investitora u tirizmu i javnog sektora. " Mi u hrvatskom turizmu imamo  priču koja priča sama za sebe, ali moramo se povezati i time na pravi način upravljati, naglasio je ministar Lorencin.

Novinare iz nacionalnih medija zanimao je ministrov stav o referendumu o gradnji golf terena na Srđu u Dubrovniku. On je ponovio da je referendum legitimno pravo građana, ali da to što s događa šteti ionako nepovoljnoj investicijskoj klimi u Hrvatskoj. „Hrvatska je po sigurnosti ulaganja bila do sada na posljednjim mjestima. Napravilo smo sve što smo mogli da bismo to popravili. Izgradnja golf terena na Srđu definirana je u prostornim planovima na tri razine i ne mogu,a da se ne upitam zašto se to sada nakon 15 godina problematizira“, kazao je ministar Lorencin.

Nakon sastanka u Županiji obišao je Hotelski kompleks Solaris.

Iz kategorije: Vijesti