Datum objave: 27. Ožujak 2013

Ministar turizma Dario Lorencim u Šibeniku

Diana Ferić
Diana Ferić

Ministar turizma Darko Lorencin, koji danas boravi u Šibeniku, obišao je u pratnji gradonačelnika dr Ante Županovića i njegovih zamjenika i saborskih zastupnika Franka Vidovića i Petra Baranovića najprije gradilište plaže Banj i šetnice do nje, a nakon toga i tvrđavu svetog Mihovila na kojoj se gradi pozornica.

Nakon što ga je gradonačelnik Županović upoznao sa  svim projektima koje gradska vlast provodi u funkciji razvoja turizma izjavio je novinarima da može samo čestitati čelnim ljudima Grada Šibenika na tolikoj dinamici pripreme različitih sadržaja za turiste i iskorištavanju resursa koje Šibenik ima. Posebno ga je dojmilo uređenje tvrđave svetog Mihovila za razvoj kulturnog turizma: „Kulturni turizam će igrati veliku ulogu u predsezoni i postsezoni u Hrvatskoj“, kazao je ministar Lorencin. Objasnio je da je , nakon što se prvih tjedna dana svog mandata upoznao sa stanjem u Ministarstvu krenuo u obilazak terena i razgovore s investitorima u turizam i lokalnom samoupravom kako bi svi projekti koji su započeti za mandata bivšeg ministra turizma Veljka Ostojića bili završeni.Cilj mu je i porazgovarati s turističkim djelatnicima o projektima koji će biti implementirani u Strategiju razvoja turizma u Hrvatskoj.

Upravo je počeo sastanak ministra Lorencina s predstavnicima županijske vlasti i turističkim djelatnicima i investitorima ic cijele županije.

Iz kategorije: Vijesti