Datum objave: 27. Ožujak 2013

ŽUPAN GORAN PAUK o sanaciji bolnica:Ovo je prevara jer smo imali drukčija obećanja

Diana Ferić
Diana Ferić

Šibensko-kninska županija nije uspjela obvezati ministarstvo zdravlja da u postupku sanacije OB šibensko-kninske županije u Šibeniku i OB „Hrvatski ponos“ u Kninu zadrže postojeći broj odjela i kreveta te sadašnju razinu zdravstvenih usluga.                                                                                                                                      

Skupština Šibensko-kninske županije morala je danas donijeti odluku kojom se odriče dijela svog zahtijeva prema hrvatskoj vladi i ministarstvu zdravlja da se u postupku sanacije Opće bolnice šibensko-kninske županije i Opće bolnice „Hrvatski ponos“ u Kninu ne smanjuje broj bolničkih odjela i kreveta, da se nastavi ostvarivanje započetih projekata i da ne dođe do smanjivanja dosegnute razine zdravstvenih usluga. Da je Skupština ostala pri svojim stavovima s kojima se već očitovala prema Vladi i ministarstvu zdravlja morala bi sama podmiriti dug OB šibensko-kninske županije u Šibeniku u iznosu od 87 milijuna kuna i OB „Hrvatski ponos“ u Kninu u iznosu od 8,7 milijuna kuna.

Šibensko-kninski župan Goran Pauk na današnjoj je sjednici županijske Skupštine podsjetio da ministar zdravlja Rajko Ostojić u razgovorima s predstavnicima lokalne samouprave obećao da u ove dvije bolnice neće biti racionalizacija kada ih u sklopu projekta sanacije zdravstvenog sustava preuzme njegovo ministarstvo ali to obećanje nije ispunio. Župan je takav obrat nazvao prijevarom te naglasio da se Skupština Šibensko-kninske županije našla u bezizlaznoj situaciji u kojoj je morala ispuniti zahtjeve Vlade i resornog ministarstva bez obzira na vlastita stajališta.
Ministarstvo zdravlja u sklopu svog sanacijskog programa preuzima cjelokupno šibensko zdravstvo s ciljem da sanira dugove i gubitke ali bez obveze da zadrži postojeći broj odjela, kreveta i razinu zdravstvenih usluga u šibenskoj i kninskoj općoj bolnici. 

Na slickama: Ministar Rajko Ostojić i šibenski dužnostinici na otvaranju obnovljenod Dječjeg odjela OB šibensko-kninske županije 2012. godine. 

Foto: mOK
 

Iz kategorije: Vijesti