Datum objave: 26. Ožujak 2013

Umnogostručuje se broj australskih turista u Hrvatskoj

Diana Ferić
Diana Ferić

Veleposlanica Australije u Republici Hrvatskoj Susan Cox posjetila je danas Šibenik i Šibensko - kninsku županiju. Tom prigodom sastala se sa Šibnsko -kninskim županom Goranom Paukom, gradonačelnikom grada Šibenika dr. Antom Županovićem i njihovim suradnicima. Veleposlanica Cox preuzela je dužnost 12. prosinca prošle godine, a njezin današnji nastupni posjet ujedno je i prvi posjet Šibensko-kninskoj županiji i Gradu Šibeniku.

Župan i gradonačelnik veleposlanici zaželjli su dobrodošlicu i upoznali je s osnovnim gospodarskim, kulturnim, prirodnim i povijesnim značajkama županije i grada. Na sastanku, kojem su nazočili i direktor ureda TZ Županije Šime Vlašić, direktor Ureda TZ Grada Šibenika Dino Karađole, predsjednik HGK Županijske komore Šibenik Petar Škendr i ravnatelj JU razvojna agencija Šibensko-kninske županije Drago Matić, razgovaralo se o mogućoj suradnji Australije i Šibensko-kninske županije.

Župan je veleposlanicu upoznao s ulogom Gospodarske zone Podi u ukupnom razvoju gospodarstva Županije i Grada te s  korištenjem  obnovljivih izvora energije, posebice vjetroelektrana i energije sunca, kojih u našim krajevima ne nedostaje. Razgovaralo se o turizmu. Veleposlanica je kazala  da je prije 8 godina 10 tisuća australskih državljana posjetilo Hrvatsku, a prošle godine taj broj porastao je na 88 000. Od toga je  2 500 australskih turista posjetilo  Šibensko - kninsku županiju. Veleposlanica Cox je naglasila da 130 000 Hrvata živi u Australiji, a mnogi od njih su uspješni poslovni ljudi.

Iz kategorije: Vijesti