Datum objave: 26. Ožujak 2013

Uhićen dvojac koji je preprodavao "speed", ectasy i marihuanu

Diana Ferić
Diana Ferić

Zbog sumnje da su neovlašteno proizvodili i stavljali u promet drogu i to tablete ectazyja, „speed“ i marihuanu, pritvoreni su 32-godišnjak iz Zagreba i 29-godišnjak iz Vodica, a policija je drogu pronašla i u bunjama u vodičkom polju gdje su ju skrivali. Budući da su uz drogu pronašli i pribor – dvije digitalne vage i drobilicu, nema sumnje da je bila namijenjena preprodaji, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare u PU šibensko – kninskoj.

Tijekom kriminalističkog istraživanja policijski službenici Odjela kriminaliteta droga su najprije, po nalogu suca istrage Županijskog suda u Šibeniku, 23. ožujka pretražili obiteljske kuće u Vodicama kojima se koristi osumnjičeni 29-godišnjake pronađeno, Tom prilikom oduzeli su 12.6 grama bruto težine droge amfetamin , tzv. „speed“, 18 komada tableta droge amfetamin tzv. „ecstazy“ i 26.6 grama bruto težine marihuane. Očevidom na zemljišnoj parceli u Vodicama, kojom se koristi 32-godišnjak, pronađeno je ukupno 297 grama marihuane. Kako se kriminalističkim istraživanjem došlo do saznanja da je 29-godišnjak u polju uz državnu cestu Vodice-Gaćeleze skrio opojnu drogu amfetamin, obavljen je očevid tijekom kojeg je pronađeno 300 komada tableta droge amfetamin poznatije kao ecstazy“.

Droga, po riječima Ivice Kostanića, načelnika PU šibensko – kninske potječe iz Zagreba, ali policija još ne zna tko im ju je prodao. Njezina vrijednost u „veleprodaji“ je 30 000 kuna, a na tržištu bi se od nje zaradilo najmanje 50 000 kuna, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare. Cijena „speeda“ je na tržištu 200 kuna, a tableta amfetamina prodaje se po 50 kuna.

Iz kategorije: Vijesti