Datum objave: 25. Ožujak 2013

Analize pokazale da pijemo vodu za 5

Diana Ferić
Diana Ferić

Ocjenu odličan ima voda koju piju stanovnici Šibensko - kninske županije, a dao ju  je Hrvatski zavod za javno zdravstvo koji kontrolira ispravnost vode za piće, stoji u izvješću Zavoda za javno zdravstvo Šibensko - kninske županije za 2012. godinu. Taj je zavod lani analizirao 1 715 uzoraka vode za piće i obavio više od 25 000 kemijskih analiza, a  ocjena  odličan proizašla je iz tih iscrpnih analiza.

U vrijeme kada je i u Hrvatskoj, a pogotovo u Europi kvaliteta vode za piće diskutabilna to bi mogao biti i turistički adut Šibensko - kninske županije, posbeno  za one turiste koji žele zdravo živjeti, a to znači piti oko 3 litre vode dnevno, bez obzira na ostalu tekućinu. 

Program monitoringa obuhvaća sva izvorišta vode namijenjena javnoj uporabi. Uzorci vode uglavnom se uzimaju u javnim ustanovama - vrtićima, školama i restoranima, kažu u Zavodu za javno zdravstvo Šibensko - kninske županije. Za ispitivanje kvalitete vode iz vodovodne mreže sredstva osigurava Šibensko - kninska županija. 

Iz kategorije: Vijesti