Datum objave: 25. Ožujak 2013

Mario Dominik Burić član najvišeg predstavničkog tijela učenika RH

Diana Ferić
Diana Ferić

Mario Dominik Burić, učenik Gimnazije Antuna Vrančića iz Šibenika postao je član Nacionalnog vijeće učenika pri Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                    

Na konstituirajućoj sjednica Nacionalnog vijeća učenika, najvišega predstavničkog tijela učenika osnovnih i srednjih škola koju čine predstavnici svih hrvatskih županija, učenike iz Šibensko – kninske županije predstavljat će Mario Dominik  Burić učenik prirodoslovno – matematičkog smjera Gimnazije Antuna Vrančića iz Šibenika. Konstituirajuća sjednica održana je u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta u Zagrebu. Članovi Vijeća imaju zahtjevnu i odgovornu zadaću jer im je jedna od obveza da neposredno izvještavaju  ministra znanosti, obrazovanja i sporta o svim pitanjima važnim za učenike, njihov rad i rezultate u obrazovanju, predlaži mjere poboljšanja uvjeta rada u školama, pomagati učenicima u ispunjenju njihovih obveza. Osim toga imaju obvezu promicati sportski duh u školama, boriti se protiv svih vrsta ovisnosti, zastupati interese učenika s posebnim potrebama, poticati i njegovati kulturu dijaloga i toleranciju, istraživački duh i inovativnost.

Za predsjednika Vijeća izabran je Luka Leopoldović, učenik Prirodoslovno-matematičke gimnazije Požega, a za njegova je zamjenika Karlo Horvat iz Osnovne škole Vladimira Nazora iz Daruvara.
Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović rekao je kako je zadatak Ministarstva stvoriti temelje potpuno nove škole, škole koja će biti modernija i kvalitetnija  od postojeće i u koju će učenici odlaziti sa zadovoljstvom, a da od članova Nacionalnog vijeća učenika očekuje da daju svoj doprinos unapređenju kvalitete obrazovanja.  
 

Iz kategorije: Vijesti