Datum objave: 25. Ožujak 2013

Udruga Loza predstavila svoje kandidate za Šibenik i Županiju

Diana Ferić
Diana Ferić

Diplomirani inženjer Ivica Ledenko, predsjednik Udruge Loza, kandidat je te udruge za župana Šibensko - kninske županije, a magistrica biologije Tanja Radić Lakoš, vijećnica u Županijskoj skupštini, kandidatkinja je za gradonačelnicu Grada Šibenika, za sada je jedina žene među kandidatima za tu funkciju.
Loza je danas novinarima predstavila svoj izborni tim za Županiju i Grad Šibenik. Kandidati za zamjenike župana su Ljubica Šinkić Selman, diplomirana pravnica iz Pirovca, aktivna u udrugama civilnog društva i Zdravko Burazer, predsjednik Sindikata metalaca Hrvatske udruge sindikata, jedinog sindikata, kako je kazao Ledenko, koji ima središnjicu u Šibeniku. Kandidati za zamjenike gradonačelnice su diplomirani inženjer Ante Gaćina, vijećnik u Gradskom vijeću Grada Šibenika i, kako ga je Tanja Radić Lakoš predstavila, jedan od vodećih šibenskim menadžera dok je drugi kandidat diplomirani pravnik, Mario Kovač koji ima dugogodišnje političko iskustvo od gradskog vijećnika do kratkotrajno i ministra u vladi Republike Hrvatske. Ivica Ledenko je istaknuo da je njihova prednost to što nemaju gazde i ne moraju robovati stranačkoj hijerarhiji jer su izvorna politička snaga Šibensko - kninske županije, ali i sposobni pojedinci. U njihovoj svojevrsnoj vlasti u sjeni su Zoran Mikulić, zlatni olimpijac koji je zadužen za sport, Marina Šimić, diplomirana i nagrađivana bibliotekarka koja je zadužena za kulturu, doktorand Zdravko Roško čiji je resor demografija , dr. Pavao Krtalić zadužen za zdravstvo, Dalibor Perak za infrastrukturu, umirovljeni brigadni general Marko Rajić za branitelje, diplomirani inženjer Mile Gojanović za poljoprivredu, Damir Lasan za financije, Ante Čičin Šain za turizam i Gordan Barak za gospodarstvo.
Kandidati udruge "Loza" podsjetili su da su na prošlim izborima, kao kandidati HSP -a, na čelu sa Gordanom Barakom, na izborima za Županijsku skupštinu dobili 17 posto glasova, a od tada su, kako su kazali prikupili puno više iskustva. Tanja Radić Lakoš je istaknula kako će se glasači i narednom razdoblju naslušati različitih obećanja koja će neke možda opčiniti, ali da "Loza" nudi konkretne programe i spoj mladosti i iskustva."Na prošlim izborima smo se poveli za parolom "Šibeniče moš ti bolje" i povjerovali smo da će se to dogoditi, ali na žalost nije. Došla je kriza, zamjenici gradonačelnika su se preselili u Zagreb, a Šibenik stagnira. Ono što sigurno možemo obećati je da ne robujemo stranačkoj hijerarhiji, da nećemo ići po mišljenje u Zagreb i neke gradske projekte žrtvovati za više stranačke interese. Mi želimo od Šibenika stvoriti grad u kojem će ljudi željeti zasnovati obitelj i u kojem će poduzetnici željeti razvijati svoj posao", kazala je Tanja Radić Lakoš napomenuvši da ju je Gandhijeva misao "budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu" motivirala da se prihvati kandidature za gradonačelnicu Šibenika.

Iz kategorije: Vijesti