Datum objave: 25. Ožujak 2013

Nives Radić ponovno u državnoj reprezentaciji

Diana Ferić
Diana Ferić

Nives Radić je, kako su priopćili iz njezinog kluba "Dalmatino", na prvenstvu Hrvatske za seniore u full contactu rutinski pobijedila  Helenu Jurišić iz  splitskog Mornara i odlukom suca postala nova-stara  prvakinja Hrvatske. Ponovno je zauzela mjesto u Hrvatskoj reprezentaciji na svjetskom prvenstvu koje će biti održano u listopadu ove godine u Turskoj.  Nives je kao aktualna prvakinja države i Europe na tom prvenstvu bila oslobođena svih pretkola pa  je u finalu čekala pobjednicu u meču između dviju iskusnih reprezentativki – Helene Jurišić i Marije Mitrović. Finalni meč između nje i Helena Jurišić bio je  uvršten na večernji gala program na splitskim Gripama u sklopu priredbe “Obračun u ringu”,  11. za  redom.

Na prvenstvu je nastupilo  79 natjecatelja iz 24 kluba iz cijele Hrvatske. Dalmatino je predstavljalo dvoje seniora: teškaš Marin Mrša u kategoriji do 91 kg i Nives Radić u kategoriji do 70 kg. Marin Mrša  se tukao odlično, ali je zbog ozlijede na kraju morao odustati.
 
"Marinu Mrši je to bio  tek treći nastup. U toj kategoriji pojavilo se čak 9 iskusnih boraca i odmah se vidjelo da borbe neće biti lagane. U prvom kolu ga je dopao Andrija Lekić iz splitskog Pitbulla, inače brončani junior sa svjetskog prvenstva. Marin je kao taktiku za ovo prvenstvo, sa svojim trenerima odabrao dugo i brzo dijagonalno kretanje, te upućivanje udaraca s distance. Uspješno privodi ovu borbu kraju te pobjeđuje odlukom sudaca. U polufinalu ga je dočekao Josip Perković iz Siska. Marin je koristio istu taktiku te i u ovoj borbi pobjeđuje jednoglasnom odlukom sudaca. Njegova nesreća je teška ozljeda šake koju je zadobio još na pripremama u Dalmatinu, a pogoršala se već u prvoj borbi. Na kraju, pred  finale, Marin više nije mogao ni stisnuti šaku, te je stožer odlučio da neće nastupiti u finalu. Iako on sam pomalo razočaran, vodstvo kluba suglasno je u tome da je Marin napravio veliki rezultat što je u ovoj, izuzetno teškoj kategoriji, osvojio  srebrnu medalju te postao viceprvak države", kažu u "Dalmatinu".

Natjecatelje Dalmatina su na prvenstvu vodili treneri Zoran Huljev i Branimir Lambaša.

 

Iz kategorije: Vijesti