Datum objave: 25. Ožujak 2013

Zbog jake bure zatvoren Maslenički most, zimski uvjeti vožnje u Lici

Diana Ferić
Diana Ferić

Zbog olujne bure od 7.30 sati jutros zatvorena je  autocesta  A1, između čvorova Sveti Rok i Maslenica, javlja HAK. Zbog snijega otežan je promet u Gorskom kotaru, dijelu Like, središnje i sjeverozapadne Hrvatske. U Hrvatskom primorju, Gorskom kotaru i Lici povremeno pada i kiša koja se ledi u dodiru sa tlom.

Zbog niskih temperatura moguća je poledica u ostalom dijelu unutrašnjosti. U Istri kolnici su mokri i skliski od kiše. Vozače upozoravamo da na put ne kreću bez zimske opreme!

Zatvoreni su za promet i sljedeći pravci:
- autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice ( od 1:35h)
(obilazak za sva vozila, osim za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, je starom cestom kroz Gorski kotar (D3) uz obaveznu zimsku opremu) i
- Jadranska magistrala ( D8) između Bakra i Senja ( od 8.10 h).

Zbog leda na kolniku zatvorena je D404 na dijelu Brajdica- tunel Pećine.

Samo za osobna vozila otvorene su:
- D54 Maslenica- Zaton Obrovački i
- Jadranska magistrala (D8) od Senja do Svete Marije Magdalene ( uz obaveznu zimsku opremu).

Na Krčkom mostu zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle, dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina).


Proglašeni su zimski uvjeti, zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu, na dionici autoceste A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Bosiljevo i Kikovica, kao i na većini državnih i županijskih cesta u Gorskom kotaru, uključujući staru cestu kroz Gorski kotar (D3).

Iz kategorije: Vijesti