Datum objave: 25. Ožujak 2013

Humanitarna akcija za borbu protiv raka dojke u Dalmare centru

Diana Ferić
Diana Ferić

Humanitarnom prodajom narcisa protekle subote u Dalmare centru, koja je održana u sklopu nacionalne kampanje "Darujmo ružičasti život",  prikupljeno je 1 277,00 kuna, kako su priopćili iz tog centra. Novac je uplaćen  na račun Županijske lige  borbe protiv raka za potporu kampanji „Darujmo ružičasti život“,a namjenjen  je kupnji linearnog akceleratora za intraoperativnu radioterapiju (jednokratno zračenje) kojim se uvelike smanjuje, čak 20-30 puta, emitiranje zračenja nad oboljelim, kao i tijek liječenja, a olakšava se i sam oporavak.Vrijednost aparata jest 700.000 eura.

Ta je humanitarna akcija u Dalmare centru provedena u suradnji sa Županijskom ligom za borbu protiv raka, a pridružile su joj se i članice Udruge žena Katarina Zrinski iz Šibensko - kninske županije te članice  Luca.  Narcise su aktivistice protekle subote prodavale i na ulicama Šibenika.
Osim prikupljanja sredstava ciljevi akcije su promicanje edukacije, rano otkrivanje bolesti, optimalno liječenje, medicinska i psihosocijalna rehabilitacija i palijativna skrb. Na raspolaganju za savjete bila je predsjednica Županijske lige protiv raka, gospođa Danči Mihovilčević.
Za sve koje žele pridonijeti ciljevima kampanje „Darujmo ružičasti život“, mogu uplatiti sredstva na račun Županijske lige protiv raka: 2411006 – 1100020773. 

Iz kategorije: Vijesti