Datum objave: 23. Ožujak 2013

Dno Mandroča čistio i direktor TZ Grada Šibenika Dino Karađole

Diana Ferić
Diana Ferić

Ronioci - volonteri su danas, u sklopu dm - ove akcije  „Očistimo hrvatske vode zajedno“, čistili morsko dno u Docu u Šibeniku, od Mandroča prema Pekovcu. U čišćenju podmorja roniocima udruge „Dinaridi-DISKF“ pridružili su se Dino Karađole, predsjednik Turističke zajednice Grada Šibenika te ronici Turističke zajednice Brodarica, a podršku su im došli na obalio dati i gradonačelnik Grada Šibenika Ante Županović, njegov zamjenik Franko Vidović  te pročelnik odjela za komunalne djelatnosti Josip Živković. "Naše podmorje i priobalje moramo sačuvati za našu djecu i buduće generacije, stoga pozdravljam ovakve akcije“, kazao je gradonačelnik grada Šibenika.

Gradske su se službe također uključile u akciju, posebice Čistoća,  Gradski parking, Javna vatrogasna postrojba Šibenik te Turistička zajednica Šibenika. Nakon što su volonteri oslobodili more i plaže od otpada, pripremljeno je posebno predavanje stručnjaka iz Hrvatskih voda za najmlađe, prenosimo sa službenom portala Grada Šibenika.

„U ime dm-a zahvaljujem građankama i građanima Šibenika koji su nam se pridružili u volonterskoj akciji čišćenja lučice Mandrač. Kao djelatnici dm-a, koji brinu o resursima lokalne zajednice, željeli smo zajedno sa našim sugrađanima vlastitim primjerom ukazati na važnost aktivnog uključivanja u zaštitu okoliša“, rekao je Davorin Popović, područni menadžer dm-a.

Akcija „Očistimo hrvatske vode zajedno“ predstavlja  završnicu dm H2O turneje koja je tijekom ožujka posjetila Šibenik, Karlovac, Osijek i Varaždin kako bi educirala građane o važnosti očuvanja voda i pozvala ih da se uključe u ekološki odgovorno djelovanje. Volonterska akcija je započela u petak, 22. ožujka kada je 97 djelatnika dm-a čistilo zagrebačku Savicu, dok je u subotu, 23. ožujka  održana u Šibeniku, Karlovcu, Osijeku i Varaždinu.

 

FOTO: www.sibenik,hr

Iz kategorije: Vijesti