Datum objave: 23. Ožujak 2013

„Prešernovke“ i „Vridne roke“ razveselile Šibenčane

Diana Ferić
Diana Ferić

Članice Kulturne udruge „Dr. France Prešern“, zbora „Prešenovke“ i sekcije „Vridne roke“ danas su Šibenčanima pjevale slovenske uskršnje pjesme i napjeve, pokazale slovenske uskršnje običaje, kolače, slastice i ukrase.                                                                                                                                                                                                                                        

Šibenska Kulturna udruga „Dr. France Prešern“ koja uspješno djeluje već šesnaest godina organizirala je danas rijetko viđeni koncert na otvorenom te prodajnu izložbu tradicionalnih slovenskih uskršnjih slastica i kolača koja je osvježila Šibenik vedrinom, a Šibenčanima donijela dah radosti i vedrine. Sve kolače, slastice i uskršnje ukrase izradile su članice sekcije „Vride roke“, a prihod od njihove prodaje, doznali smo od Karmen Donđivić predsjednice Kulturne udruge „Dr. France Prešern“ bit će darovan humanitarnoj udruzi „Izvor ljubavi“.

 

Poseban ugođaj uskršnjem ozračju u Šibeniku dale su članice ženskog pjevačkog zbora „Prešernovke“ koje su Šibenčanima prezentirale dio bogatstva slovenskih običaja te otpjevale pregršt vedrih slovenskih prigodnih pjesama, ali i pjesama iz šibenske i hrvatske glazbene baštine. Njihov nastup oduševio je sve kojima se posrećilo da ih čuju. Inače šibenski ženski pjevački zbor „Prešernovke“ djeluje već trinaest godina, a ove je godio dobio veliko priznanje jer će biti jedini predstavnik Hrvatske na međunarodnom festivalu pjevačkih zborova koji se održava slovenskom gradu Šempasu. 
 

Iz kategorije: Vijesti