Datum objave: 22. Ožujak 2013

Zbog vrijeđanja Milanovića prijavljen predsjednik županijske HVIDR-e

Diana Ferić
Diana Ferić

Zbog vrijeđanja premijera Zorana Milanovića na konferenciji HDZ -a koja je održana 17. ožujka  ove godine  Policijska uprava Šibensko-kninska podnijela je prekršajnu prijavu protiv predsjednika šibenske HVIDR-e Mladenka Spahije, kako doznajemo u PU šibensko - kninskoj.  Pozivaju se na odredbu prekršajnog zakona o omalovažanjavnju i vrijeđanju držabnih instirucija i službenih osoba, prema riječima Ivice Kostanića, načelnika PU šibensko - kninske.

Konferencija  za novinare Županijskog odbora HDZ održana je povodom izjava premijera  Milanovića  da je u Hrvatskoj bio građanski rat. Spahija je tom prilikom uz ostalo kazao:"„Izjave premijera Milanovića uvreda su za hrvatske branitelje i dragovoljce domovinskog rata, veterane i invalide, pa i poginule branitelje Hrvatske iz redova srpske nacionalne manjine.Takve izjave zapravo nas i ne čude jer znamo od kakvih osoba dolaze. Milanović nas branitelja, ratne invalide, obitelji poginulih branitelja vrijeđa. On može biti mason, Alžirac ili što ja znam tko… ali on je zapravo samo stoka sitnog zuba. Mislim da ga usporedbom sa stokom sitnog zuba ne vrijeđam jer mogu i trebam biti i žešći. Neka se malo obazre oko sebe. Hvala bogu rep mu ne fali iako ga malo skriva. Ali nema veze. Samo izjednačavanje žrtve i agresora od aktualne vlasti na tragu je poznatih izjava gospođe Vesne Pusić i njenog brata te raznoraznih čimbenika koji su radili protiv Hrvatske. Oni su zaboravili da se Hrvat ne rađa već postaje djelima, ljubavlju, tolerancijom, a svega toga njima fali. Moj je prijedlog, a konzultirao sam se s članovima HIVIDR-e, da Predsjedništvo HVIDR-e od svojih povlaštenih mirovina izdvoji 20 posto za financiranje  utvrđivanja DNK Zorana Milanovića. Ne zanimaju nas njegova krvna zrnca koja su na razini jazbine, nego želimo da i on konačno kaže tko je i što je. Da se sazna tko je i što je. Na jednom sastanku tijekom Domovinskog rata jedan se branitelj požalio svom zapovjedniku da je on njegovom djetetu odnio tenisice jer mu je smanjivao plaću zbog pive ili nečeg drugog, a zapovjednik mu je odgovorio da nije dite krivo što ima blesavog ćaću. Isto bih rekao za Milanovića – nisu njegovi roditelji krivi što su napravili kretena i budalu. Sve drugo je suvišno govoriti. Zbog njegovog istupa ja osobno se ispričavam mojim suborcima i kolegama, braniteljima i invalidima te obiteljima poginulih branitelja srpske nacionalnosti i ostalih nacionalnih manjina. Mi znamo kuda sve to vodi i zato poručujemo da nećemo dozvoliti i po cijenu oružja da se ostvare naumi onih koji misle da će nas pokoriti. Kada govorim o oružju može to biti i praćka i kamen, može biti glogovi kolac ali se nećemo dati."

Policija je prije nego što je prijavila Spahiju zatražila  od Županijskog radio Šibenika snimku njegovog govora.  Načelnik Policijske uprave Ivica Kostanić  ističe kako policija neće tolerirati nikakve oblike mržnje, rasne, nacionalne ili bilo kakve netrpeljivosti, a danas nam je kazao kako jednako tretiraju i svaki oblik omalovažavanja državnih tijela i javnih osoba.  Na govor Mladenka Spahije, kao na govor mržnje, reagirali su u javnosti i saborski zastupnici SDP -a iz Šibensko - kninske županije Franko Vidović i Ivan Klarin.

Iz kategorije: Vijesti