Datum objave: 20. Ožujak 2013

Ipak četiri kandidata iz Šibensko - kninske županije na listama za Europski parlament

Diana Ferić
Diana Ferić

Četiri kandidata iz Šibensko – kninske županije nalaze se na ukupno 28 kandidacijskih lista s 336 kandidata koje je za izbore za Evropski parlament zaprimilo Državno izborno povjerenstvo. To su Toninu Picula, saborski zastupnik SDP -a  koji se nalazi na prvom mjestu SDP – ove liste te Ivan Božikov, načelnik Općine Murter – Kornati na zajedničkoj listi HSS – a i HSLS –a, Paul Cota načelnik Općine Promina na listi HSP –a te šibenski odvjetnik Ivan Rude na četvrtom je mjestu na listi Glas razuma i Međimurske stranke. Božikov, Rude i Cota žive i rade u Šibensko - kninskoj županiji,a Picula već odavno živi u  Zagrebu.

Za nešto manje od mjesec dana, 14. travnja, hrvatski birači će prvi put izaći na izbore za Europski parlament te izabrati 12 predstavnika u Europi. Ovi su izbori ujedno obveza Hrvatske kao nove članice, a već iduće godine Hrvati će ponovno na birališta, kada će opet odlučivati o članovima EU-parlamenta iz Hrvatske, budući da se 2014. održavaju redovni europski izbori u svim državama članicama Unije..
Državno izborno povjerenstvo (DIP) primilo je ukupno 28 kandidacijskih lista za EU-izbore, a konačan broj pravovaljanih listi bit će poznat danas.

Iz kategorije: Vijesti