Datum objave: 20. Ožujak 2013

Počela gradnja parkirališta na Baldekinu

Diana Ferić
Diana Ferić

Gradonačelnik Grada Šibenika dr. Ante Županović  otvorio je danas gradilište parkirališta "Gradskog parkinga" u ulici Stjepana Radića na Baldekinu, prvog parkirališta koje nakon 10 godina ta tvrtka gradi. Nazočni su bili i Lovorka Bujas, direktorica "Gradskog parkinga", predstavnici izvođača radova, vodičke tvrtke „Minigradnja“, zamjenik gradonačelnika Grada Šibenika i saborski zastupnik Franko Vidović te čelni ljudi gradske uprave.

Parkiralište se gradi na površini od oko 1 150 četvornih metara, a na njemu će biti uređeno 18 parkirališnih mjesta te pješačka zona i zelena površina. Radovi će biti završeni najkasnije do 20. svibnja,a njihova vrijednost je 400 000 kuna.

"Parkiralište u Ulici Stjepana Radića nije veliko i nije riječ o složenom građevinskom zahvatu, ali je nama važno jer je to prvo parkiralište unazad 10 godina koje "Gradski parking" gradi. Do sada smo uglavnom javne površine prilagođavali i pretvarali u parkirna mjesta. Istodobno, drago nam je i što ćemo ovim parkiralištem pridonijeti ljepšem izgledu ovog dijela grada, ali što je još važnije, i boljoj regulaciji prometa u ovoj gradskoj četvrti i na glavnoj gradskoj prometnici, u Ulici Stjepana Radića. Uredit ćemo jednu zapuštenu površinu koja je već godinama sramota našeg grada. Drago mi je što se sve to događa u sretnom suglasju s projektima Grada Šibenika, u sklopu dovršenja spomenika Dražena Petrovića i rješavanja prometnih problema na raskrižju Ulice Stjepana Radića i Bosanske ulice", kazala je na otvaranju gradilišta Lovorka Bujas direktorica poduzeća „Gradski parking“.

Otvarajući gradilište novog parkirališta gradonačelnika Grada Šibenika, dr. Ante Županović je istaknuo. "Šibenik radi i gradi! Dokaz tome je i ovo novo parkiralište koje, s igralištem pored spomenika Draženu, novim rotorom i Trgom Andrije Hebranga, čini cjelinu koja će Baldekinu donijeti bolju funkcionalnost i izgled moderne gradske četvrti, kao što i zaslužuje. Ovaj projekt govori i o sistematičnosti u radu, odnosno nadovezivanju jednog projekta na drugi, prateći pritom realne potrebe na terenu i zadovoljavajući interese naših građana".

Autor projekta parkirališta je inženjer Milan Majkić, a dodatna vrijednost ove investicije je što su stanovnici tog dijela Baldekina izrazili su želju da se ta zapuštena površina konačno uredi i postane ukras Šibenika. 

Iz kategorije: Vijesti