Datum objave: 18. Ožujak 2013

ŠGF i don Grubišić:Sporazum kao temelj za zajedničke izborne liste

Diana Ferić
Diana Ferić

Sporazum o suradnji na predstojećim lokalnim izborima, koji su danas u Šibeniku potpisali predsjednik udruge Šibenski građanski forum i predsjednik Hrvatske akademske udruge don Ivan Grubišić, za sada jamči potporu Emilu Guberini kao nezavisnom kandidatu za gradonačelnika Grada Šibenika i razgovore o mogućim  zajedničkim listama dviju udruga za Gradsko vijeće Grada Šibenika i Skupštinu Šibensko kninske županije.

To će ovisiti o kandidatima koje obje udruge istaknu, kako je pojasnila Nataša Malenica, predsjednica šibenskog kluba Hrvatske akademske udruge.  Ta udruga još ne zna  hoće li imati svog kandidata za župana Šibensko - kninske županije ili će podržati nekog od  nezavisnih kandidata, ako ih bude.

Prije potpisivanja tog sporazuma don Ivan Grubišić je istaknuo da udruga kojoj je on na čelu podržava isključivo nezavisne kandidate na predstojećim izborima i da s političkim strankama, bez obzira na njihovu orijentaciju neće surađivati i koalirati jer ih smatraju krivcima za gospodarsko i moralno propadanje Hrvatske.“Hrvatska nacija je bolesna jer se u Hrvatskoj ne drži do morala. Mi tražimo poštivanje etičkim principa i u gospodarstvu i u svim ostalim segmentima društva. To nije puko moraliziranje jer se za takve principe zalažu brojen udruge u svijetu..“, kazao je don Ivan Grubišić. Istaknuo je i kako je borba koja se u Hrvatskoj navodno vodi protiv korupcije prodaja magle jer oni koji su osumnjičeni i optuženi nemaju obvezu vratiti ono što su uzeli, a za Hrvatsku akademsku udrugu to je najvažnije. Zalažu se i da dužnosnici koji su se zaduživali u inozemstvu na ime hrvatskih građana vrate taj novac, a ne da ga vraćaju naredne generacije, jer je to zaduživanje bilo radi, kazao je, kupovanja socijalnog mira, a ne za otvaranje radnim mjesta i gospodarski razvoj. Kao dobar primjer naveo je islamske zemlje u kojima je to postalo zakon.
Emil Guberina je kako su stranke koje su u proteklih 20 godina vladale urušile Šibenik jer su se bavile same sobom i zbrinjavanjem svojih ljudi, a ne istinskim potencijalima i potrebama Šibenčana te je najavio da će ŠGF uskoro predstaviti svoj izborni program koji će počivati na radu za opće dobro, a ne na, kako je kazao promoviranju pojedinačnih i grupnih interesa, kao što je to bilo do sada.

Iz kategorije: Vijesti